obszernanocne dekoracje to nie tylko jajka farbowane łupinami cebuli. Niedużo osób zdaje sobie sprawę jak dużo jest sposobów na farbowanie jajek i jak dużo wyśmienitych naturalnych barwników...
Konia z rzędem temu, kto nie był na diecie ani razu! Wszyscy to znamy (choć nie wszyscy się przyznajemy). Lekarze i media powtarzają nam nieprzerwanie, że tylko wtedy będziemy zdrowi, gdy będziemy...
Nie od dziś wiadomo, że nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego...
Książka dla wszystkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię. Oto najlepsze sycylijskie przepisy! Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca Maugeri...
Dynia to bezapelacyjnie królowa jesieni. Majestatyczna i wyjątkowa. Można jeść ją na krągło! Pieczoną, gotowaną, smażoną a choćby na bezkompromisowo. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które lubi...
Ateny nie są prostym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. „Ateny do zjedzenia" – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera nas...
genialne przepisy na ciasta drożdżowe! Ciasta słodkie, a także wytrawne. Ciasto drożdżowe króluje wśród wszelkich ciast z uwagi na nieograniczone wprost możliwości komponowania z zróżnicowanymi...
Lekko & zdrowo to kolekcja wyjątkowych książek kulinarnych zawierających łatwe przepisy na wyjątkowo smaczne dania. Każda z książek stanowi niezawodną pomoc w kuchni. Proponowane receptury...
Katarzyna Cichopek, modna aktorka, prezenterka telewizyjna i tancerka, a z reguły mama kilkuletniego Adasia, doradza w książce, jak zapewnić dzieciom dobry wzrost i rozwój, dbając o ich zdrowe...
Fascynacja smakami i aromatami, pionierskie podejście do tradycji, szczypta szaleństwa - oto przepis na interesującą książkę kucharską. Janek Paszkowski - finalista polskiej edycji konkursu...
Rodzinne gotowanie to coś więcej niż tylko zbiór przepisów. Ta książka może stać się podstawą w kuchni i początkiem kulinarnej podróży dla znikomych i dużych. Autorka uwydatnia,niezwykle ważne jest...
Ta książka doskonale łączy tradycję z progresywnością. Fajne jest to, że każda receptura wykorzystuje ogólnodostępne komponenty, a przepisy opatrzone są błyskotliwymi zdjęciami. To zbiór...