Zmień dietę, żyj uważniej, nie daj się chorobie!Choroba Hashimoto to obniżony komfort życia, problemy skórne, wypadanie włosów, przybieranie na wadze i problemy z płodnością. Częściej dotyka ona...
Kulinarna podróż po świecie dla diabetyków i nie tylko!W poradniku wynajdziesz blisko 150 przepisów zaczerpniętych z najważniejszych kuchni europejskich i z kuchni chińskiej, japońskiej i...
Domowe wino może powstać nie tylko z winogron. Wyrób win z innych owoców oraz z warzyw, kwiatów, ziaren i ziół to hobby z tradycjami. Produkcja trunków z tych składników, które zbierzesz w...
Nietolerancja cukru mlecznego jest uwarunkowana genetycznie, jednak w niektórych przypadkach może być wynikiem schorzeń jelita i nieprawidłowego odżywiania się. Specyficzne dla niej są dolegliwości...
Zdrowe jelita to wyczerpujący, rzetelny poradnik dla osób chorujących na SIBO – przerost flory bakteryjnej w jelicie cienkim.Ból brzucha, dyskomfort, wzdęcia, biegunki i zaparcia to tematy, o...
Czy będąc na diecie ketogenicznej, musimy unikać słodkości? Nie wolno nam zjeść kawałka tortu, muffinki albo skosztować lodów? Oto dobra wiadomość: od czasu do czasu można pozwolić sobie na...
W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno! To świat pełen zróżnicowanych smaków, odcieni i aromatów. Wszystko dzięki warzywom – tym powszednim, znanym od lat – jak marchewka, papryka czy...
PONAD 150 PYSZNYCH PRZEPISÓW NA ZDROWE POSIŁKI DLA PRZYSZŁYCH MAM!No i stało się! Będziesz mamą! niewątpliwie towarzyszą ci nie lada emocje, a obok radości pojawia się także niepokój o przebieg...
Magdalena i Mateusz Trojanowscy przyjechali do Wlenia i odmienili życie swoje i śladowego przedwojennego uzdrowiska na Dolnym Śląsku. Otworzyli pensjonat Polna Zdrój, który raduje się ogromnym...
Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, klasycznych smaków. Jadłonomia po polsku ukazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i tak samo...
Przetwory owocoweTradycyjne, szykowne, egzotyczneSmak lata zamknięty w słoiku – tak najprościej można określić to, czym są przetwory owocowe. Pozwalają radować się smakiem i aromatem owoców nawet...
Autorka poradnika w wyjątkowo dostępny sposób objaśnia, czym jest IG, jak policzyć jego wartość w posiłkach i dlaczego powinniśmy dbać o to, aby była jak najniższa. Dieta o niskim indeksie...
Po ogromnym sukcesie, jakim okazał się kulinarny album "szykowna kuchnia polska" wydany pod patronatem Małżonki Prezydenta, pani Anny Komorowskiej i wyszczególniony trzecią nagrodą w...
Po ogromnym sukcesie, jakim okazał się kulinarny album "wyszukana kuchnia polska" wydany pod patronatem Małżonki Prezydenta, pani Anny Komorowskiej i wyszczególniony trzecią nagrodą w...
Chcesz zacząć piec domowy chleb, ale nie masz czasu lub nie wiesz, jak się za to wziąć? Ta książka jest dla ciebie. Dowiesz się z niej wszelkiego, czego Ci potrzeba, aby przygotować swój pierwszy...
Wydanie w mniejszym, bardziej ergonomicznym formacie. Koniec z długimi listami trudno dostępnych elementów. Dość rezygnacji z ulubionych, konwencjonalnych smaków. Jadłonomia po polsku prezentuje,...