Dieta SIRT stała się znana na całym świecie po tym, jak brytyjska piosenkarka Adele schudła ponad 40 kilogramów, jedząc posiłki oparte na założeniach tej diety. Jej atrakcyjna przemiana...
Domowa kuchnia to unikatowe laboratorium, w którym dzieci w wieku od 2 do 12 lat pod naszym pełnym miłości przewodnictwem mogą poznawać świat jedzenia i badać go wszystkimi zmysłami. Wspólne...
Rezygnacja z cukru jeszcze nigdy nie była tak prosta!Bez cukru da się żyć, a ten poradnik pokaże ci, jak zachować urozmaiconą i smaczną dietę, unikając zachcianek, a także niebezpieczeństw sięgania...
ale nie brakuje dowodów na to, że regularne i zbilansowane posiłki posiadają znaczny wpływ na nasze zdrowie, samopoczucie i koncentrację, wielu z nas wciąż z trudnością przychodzi wypracowanie w...
Nietolerancja cukru mlecznego jest uwarunkowana genetycznie, jednak w niektórych przypadkach może być rezultatem schorzeń jelita i nieprawidłowego odżywiania się. Typowe dla niej są dolegliwości...
Kuchnia polska poprzez dłuższy czas pozostawała w cieniu innych kuchni europejskich, niewątpliwie zasługuje na uwagę i zachwyt jako kuchnia dostatnia, smaczna, czasami choćby wyrafinowana,...
Książka "Ziołowe gotowanie" to nie kolejna dieta opracowana w gabinecie dietetyka, lecz prawdziwe odżywianie, które opiera się na wielowiekowej, polskiej tradycji. Jest więc ono bogactwem...
Bycie diabetykiem nie oznacza, iż musisz w całości zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi pod warunkiem, iż wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym,...
Ramen krok po kroku to blisko 100 przepisów na jedno z najpopularniejszych dań kuchni japońskiej od bazowych, najprostszych, po bardziej złożone i finezyjne. Ta książka kucharska po brzegi...
Rezygnacja z produktów pochodzenia zwierzęcego nigdy nie była łatwiejsza! Możesz zacząć lepiej się odżywiać, nie zmieniając przy tym radykalnie swojego stylu życia, a do tego nadal jeść smaczne i...
Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie smarowidłem genialnym na kanapki. Stały się wspaniałym dodatkiem do serów, mięs i deserów.choćby te klasyczne coraz częściej kuszą nas słodkimi...