Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii zezwala na produktywne opanowanie potrzebnego w pracy słownictwa. Optymalnie dostosowane ćwiczenia mają na celu zapewnienie...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Pokazuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i realizowanie usług gastronomicznych). Prezentuje wiedzę i...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Prezentuje wiedzę i uczy...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz, a także technik żywienia i usług gastronomicznych: ukazuje treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 - Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Rozwija...
La dolce vita – słodkie życie, pełne wyrafinowanych smaków, chce posiadać każdy z nas. Kolejna odsłona cukierniczych cudów autorstwa Agaty Stankiewicz i Małgorzaty Nagat otwiera nam ich świat. Mamy...
Chudnij z indeksem glikemicznym to niezwykle przystępny i krystaliczny poradnik użytkowania diety opartej o indeks glikemiczny towarów spożywczych. Dieta IG jest łatwym, zdrowym i efektywnym...
Jak dbać o zdrowy mikrobiom i jelita$285 Najnowsze badania naukowe wykazały, że zdrowy mikrobiom jest kluczem nie tylko do odzyskania zdrowia fizycznego, lecz także psychicznego. Dodatkowo jest...
Nieprzyjemne szczypanie w gardle po czekoladzie, wysypka po szklance mleka, kaszel po spaghetti… Któż z nas choć raz nie doświadczył męczącej zgagi. Mnóstwo osób, u których zdiagnozowano chorobę...
prawidłowe odżywianie i oddychanie sprawiają,należycie się czujesz. Jednak często po posiłku odczuwasz zmęczenie i brak energii. Jak to zmienić, podpowie Georg Weidinger, znany lekarz, który...
Odkryj jak dzięki ajurwedzie – starożytnej medycynie indyjskiej – naturalnie zadbać o korzystną pracę tarczycy, pokonać Hashimoto, stany zapalne, nadczynność lub niedoczynność! Autorka odkryje...
Szokujące fakty na temat refluksu! Refluks to patologiczne cofanie treści żołądkowej do przełyku. Jest nie tylko nieprzyjemny i powoduje dyskomfort u chorego,przede wszystkim może być...
Smaczna i mądra kuchnia Anety i Jaśka Kuroniów to kuchnia dla każdego. Wydawać żeby się mogło, że decydując się na napisanie tej książki, autorzy postawili przed sobą skomplikowane zadanie. Co...
Najnowsze badania naukowe potwierdzają istnienie chorób mikrobiomowych! Udowodniono bowiem, że nieobecność niektórych szczepów bakterii w jelicie wywołuje chaos, którego wynikiem mogą być ADHD,...
Czy można odżywiać się zdrowo i jednocześnie zachować zgrabną sylwetkę, spożywając słodkie przysmaki? Odpowiedzi na to pytanie od lat poszukują zarówno dietetycy, jak i profesjonalni kucharze czy...