Barbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia i absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. Mieszka w Warszawie. Jako dziecko przewędrowała...
Książka Zioła. Naturalne lekarstwa z pól i ogrodów mieści charakterystykę 100 gatunków roślin leczniczych, dane na temat ich parametry, możliwości uprawy, sposobu zbioru, a także zastosowania....
Książka Żyj w zgodzie ze swoją grupą krwi jest skierowana do wszystkich osób, które poszukują odpowiedzi na pytania, czym są grupy krwi, skąd się wzięły oraz jakie jest ich znaczenie i jaki mają...
Poradnik jest skierowany do osób cierpiących na dolegliwości wynikające z nieprawidłowego funkcjonowania układu hormonalnego. W dostępny sposób opisano poszczególne hormony, najpopularniejsze...
Dojrzewające w promieniach słońca i zroszone deszczem owoce to niezwykle cenny składnik naszego codziennego jadłospisu. Zjadamy je z ochotą, bo są bogate w wartości odżywcze, niskokaloryczne, a...
Robert Winckiewicz, korzystnie już znany wielu czytelnikom, w swojej najnowszej książce zamieszcza przepisy na świeże pyszne i zdrowe produkty. W tym opracowaniu obok wcześniejszych przepisów...
Kolejna książka Roberta Winckiewicza tym razem poświęcona jest przechowywaniu żywności w słoikach i puszkach. Opisane zostały sposoby konserwowania nie tylko mięsa, lecz także warzyw i owoców....
Trudno przecenić wpływ diety na zdrowie – konsekwentnie wykorzystywana wspomaga przemianę materii, zwiększa wytrzymałość na infekcje, wpływa poprawnie na nastrój, wygląd i samopoczucie.W „Zdrowo...
W książce "Kuchenne szaleństwa" znajdziesz zaskakująco proste przepisy na lekkie przekąski, pożywne śniadania, prędkie obiady i zdrowe desery, które możesz bez trudu przygotować w...
Ta książka jest skierowana do entuzjastów najszlachetniejszego napoju, jaki nauczył się przygotowywać człowiek. Barman Gianfranco Di Niso otworzy przed nami świetny, pełen nieprzewidzianek świat...
Przepisy z książek kucharskich znajdujących się w tym komplecie pozwolą nie tylko zaspokoić choćby najistotniej skrywane pragnienia łakomczucha, ale także zyskać świadomość, że potrawy z makaronem,...
obfity dobór poręcznych przepisów na pyszne dżemy, konfitury i galaretki, przyrządzone z różnych owoców: jabłek, gruszek, śliwek, malin, porzeczek, fig... Smacznego! Tytuł Dżemy Autor praca...
obszerny dobór użytecznych przepisów na pyszne potrawy, których najważniejszym komponentyem są ziemniaki. Zupy, sałatki, zapiekanki, przystawki... Smacznego! Tytuł Ziemniaki Autor praca zbiorowa...
Pożywne i zdrowe smarowidła można przygotować niemal ze wszelkiego – lista produktów jest stanowczo bogata, a możliwości ich łączenia nieograniczone. Podane na samodzielnie upieczonym chlebie albo...
Trudno wyobrazić sobie dziś rodzinną uroczystość czy okolicznościowe przyjęcie bez podania ciast, a już z pewnością nic nie zastąpi aromatu i smaku ciast przygotowanych w domu ze świeżych,...