Śledź niejeden ma smak. W książce ponad sto pomysłów na to jak przyrządzić i podawać tę tak smakowitą i zdrową rybkę. Śledź może być w śmietanie, oleju, smażony, w sałatce, w pasztecie jako tatar,...
komplet gromadzi trzy poradniki kulinarne:,,Megazupy na cały rok " W klasycznym polskim domu obiad bez zupy jest nieważny. Współczesne zupy posiadają niemało smaków, jadamy już nie tylko...
ZUPY. KlasycznE, PRZECIERANE, OWOCOWE, NA ZIMNO I NA GORĄCO. KANON klasycznEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W tomie "Zupy" znalazły się równocześnie polewki idealnie wszystkim...
To kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej rosyjskiej sztuce kulinarnej - jednej z najbogatszych, najciekawszych i najszczególniej urozmaiconych kuchni świata.Wśród konwencjonalnych potraw...
JAJKA I SERY, CZYLI najlepszE OMLETY, ZAPIEKANKI, SAŁATKI. KANON konwencjonalnEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W serii,,Kanon konwencjonalnej Kuchni Polskiej" demonstrujemy najlepsze,...
Mięso indyka, gęsi albo kaczki jest wytworne a zarazem odznacza się znakomitymi właściwościami dietetycznymi. Książka zawiera 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek....
Ziemniaki – smaczne i pożywne – w kuchni są niezastąpione. Można z nich przygotować potrawy proste i wyszukane, klasyczne i oryginalne. Jeśli lubisz eksperymentować, mieszać smaki, z ziemniaków...
Chcesz zaskoczyć gości niebanalnymi zestawieniami warzyw i dodatków? Podaj jedną z naszych unikatowych sałatek. A może chcesz posiadać dietetyczne posiłki do pracy? lub pyszne dania obiadowe, które...
Barbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia oraz absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. Mieszka w Warszawie. Jako dziecko...
Tajniki mistrzów obsługi kelnerskiej w jednym tomieKrojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Mistrzowskie podawanie serów oraz kawy,...
750 klasycznych polskich potraw to prezentacja najbardziej specyficznych i sprawdzonych przepisów należących do kanonu polskiej kuchni. Nasza kuchnia narodowa jest przebogata, warto więc podstawowe...
Ryby są smaczne i zdrowe. Warto jeść ryby, próbować zróżnicowane gatunki. Przygotujesz z nich smaczne przekąski, pożywne zupy i szykowne dania obiadowe. Karp, łosoś, sandacz, okoń oraz karmazyn,...
Chcesz zacząć piec domowy chleb, ale nie masz czasu albo nie wiesz, jak się za to zabrać? Ta książka jest dla ciebie. Dowiesz się z niej wszelkiego, czego potrzebujesz, by przygotować swój pierwszy...
W tomie "Przekąski" znalazły się receptury na masło, smalec, kremy, pasty, faszerowane jaja, śledzie i inne małe przekąski, a także galarety, musy, pasztety i sałatki. Kanon konwencjonalnej...