Barbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia oraz absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. Mieszka w Warszawie. Jako dziecko...
W czasach zywnosci genetycznie modyfikowanej targi przezywaja prawdziwy renesans, bedac zródlem swiezych, naturalnych produktów i lokalnych specjalów. Szefowie kuchni najlepszych restauracji z...
Robert Winckiewicz, poprawnie już znany wielu czytelnikom, w swojej najnowszej książce zamieszcza przepisy na nowe pyszne i zdrowe produkty. W tym opracowaniu obok wcześniejszych przepisów...
Kolejna książka Roberta Winckiewicza tym razem poświęcona jest przechowywaniu żywności w słoikach i puszkach. Opisane zostały sposoby konserwowania nie tylko mięsa, ale także warzyw i owoców....
Trudno przecenić wpływ diety na zdrowie – konsekwentnie wykorzystywana wspomaga przemianę materii, powiększa oporność na infekcje, wpływa korzystnie na nastrój, wygląd i samopoczucie. W „Zdrowo...
W książce "Kuchenne szaleństwa" znajdziesz zaskakująco proste przepisy na lekkie przekąski, pożywne śniadania, prędkie obiady i zdrowe desery, które możesz bez trudu przygotować w...
Ta książka jest skierowana do sympatyków najszlachetniejszego napoju, jaki nauczył się przygotowywać człowiek. Barman Gianfranco Di Niso otworzy przed nami świetny, pełen nieprzewidzianek świat...
Przepisy z książek kucharskich znajdujących się w tym pakiecie pozwolą nie tylko zaspokoić choćby najmocniej skrywane pragnienia łakomczucha, lecz także zyskać świadomość, że potrawy z makaronem,...
duży wybór praktycznych przepisów na pyszne dżemy, konfitury i galaretki, przyrządzone z przeróżnych owoców: jabłek, gruszek, śliwek, malin, porzeczek, fig... Smacznego! Tytuł Dżemy Autor praca...
spory dobór użytecznych przepisów na pyszne potrawy, których najważniejszym elementyem są ziemniaki. Zupy, sałatki, zapiekanki, przystawki... Smacznego! Tytuł Ziemniaki Autor praca zbiorowa...