Barbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia, a także absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. Mieszka w Warszawie. Jako dziecko...
Rezygnacja z cukru jeszcze nigdy nie była tak nieskomplikowana!Bez cukru da się żyć, a ten poradnik pokaże ci, jak zachować urozmaiconą i smaczną dietę, unikając zachcianek oraz niebezpieczeństw...
Dawno, dawno temu, kiedy blender kuchenny był absolutną nowością, a sprzedawczynie w delikatesach zapytane o soczewicę albo produkty sojowe robiły duże oczy... Czyli przed ponad dwudziestoma laty,...
Rezygnacja z produktów pochodzenia zwierzęcego nigdy nie była łatwiejsza! Możesz zacząć lepiej się odżywiać, nie zmieniając przy tym radykalnie swego stylu życia, a do tego nadal jeść smaczne i...
Zdiagnozowano u ciebie nieswoiste zapalenie jelit? Martwisz się, że do końca życia będziesz zmagał się z objawami choroby Leśniowskiego-Crohna? Jest dobra wiadomość. Możesz samodzielnie złagodzić...
JJ Smith jest autorką bestsellerów „New York Timesa”, dietetyczką, inspirującą mówczynią, a także certyfikowaną ekspertką w dziedzinie odchudzania. W tej książce ukazuje keto koktajle, które...
Otyłość stanowi jeden z największych problemów zdrowotnych na świecie. Nie tylko ogranicza jakość życia, ale też podnosi ryzyko wielu tzw. Chorób cywilizacyjnych, w tym chorób układu krążenia,...
Wegańskie pyszności to wymarzona pomoc dla osób stawiających pierwsze kroki w świecie kuchni wegańskiej, choć nie tylko. Dunja Gulin, szefowa kuchni oraz doświadczona dietetyczka prowadząca kursy...