Barbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia oraz absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. Mieszka w Warszawie. Jako dziecko...
najkorzystniejsze pomysły są w twojej spiżarni! Yotam i jego superekipa nauczą cię, jak zastosować zwykłe, proste komponenty, które masz pod ręką. Pokażą, jak jedne produkty zastępować innymi i...
Kuchnia włoska to nie tylko pizza i spaghetti, włoskie dania odznaczają się dużą różnorodnością i najróżniejszymi smakami. Ponadto są wyjątkowo zdrowe, sporo z tych potraw rekomendowanych jest...
Uwielbiam! Czasem mam ochotę na czystą kaszę jaglaną bez żadnych dodatków. Taka kasza ma magiczne działanie. Wzmacnia od środka. Przywraca do równowagi. Uspokaja żołądek. Pieści skórę. Kiedy wracam...
"Nigel to cholerny geniusz!" Jamie Oliver Gdy inicjuje się jesień, mamy chęć na coś, co nas nasyci i doda nam sił do wyjścia na chłód i deszcz. "Zielona uczta: jesień, zima" to...
Istnieje mnóstwo teorii na temat zdrowego odżywiania, większość diet wymaga licznych wyrzeczeń, samodyscypliny, nakładu czasu i środków finansowych. Jeżeli zależy nam na tym, aby posiłki były nie...