Książka Kuchnia grecka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein nawiązuje do podstawowych tradycji, z których wywodzi się każda kuchnia śródziemnomorska. Ogólnie kuchnia grecka postrzegana jest jako...
Opis: Miętówka, pieprzówka, cytrynówka... Któż z nas nie widział w babcinym kredensie stylowych karafek ze smacznymi, ziołowymi nalewkami o intensywnych kolorach? Któż z nas nie próbował na...
Cukrzyca - choroba cywilizacyjna - dotyka coraz więcej osób, jednocześnie młodych, jak i starszych. To wartość, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy...
Czym różni się ryż genmai od ryżu hakuami? Do czego podaje się wasabi? Co sprawia, iż sushi potrafi zachwycić nawet najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbily...
Sałatki warzywne, to modna, ale nie zawsze użytkowana przez osoby odchudzające się tak zwana dieta redukcyjna. Dostarcza ona organizmowi poniżej 1000 kalorii dziennie. Dzięki czemu pozwala stracić...
Magdalena i Mateusz Trojanowscy przyjechali do Wlenia i odmienili życie swoje i minimalnego przedwojennego uzdrowiska na Dolnym Śląsku. Otworzyli pensjonat Polna Zdrój, który cieszy się ogromnym...
Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. Jadłonomia po polsku demonstruje, iż kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i tak...
Przed Państwem kolejna książka z serii Kuchnie świata. Dzieło bardzo oczekiwane i świetnie wydane dla smakoszy WSPÓŁCZESNA KUCHNIA AZJATYCKA. Obejmuje ona konwencjonalne i te bardziej wyszukane...
Barbara Jakomowicz Klein w książce DIETA DLA MÓZGU stara się odpowiedzieć na pytania: czy istnieje ścisły związek pomiędzy tym co jemy, a wydolnością i możliwością zahamowania procesów starzenia...
Chcesz zacząć piec domowy chleb, lecz nie masz czasu lub nie wiesz, jak się za to zabrać? Ta książka jest dla ciebie. Dowiesz się z niej wszelkiego, czego Ci trzeba, by przygotować swój pierwszy...
Wydanie w mniejszym, bardziej funkcjonalnym formacie. Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, klasycznych smaków. Jadłonomia po polsku demonstruje, że...