Książka Kuchnia grecka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein nawiązuje do podstawowych tradycji, z których wywodzi się każda kuchnia śródziemnomorska. Ogólnie kuchnia grecka postrzegana jest jako...
Opis: Miętówka, pieprzówka, cytrynówka... Któż z nas nie widział w babcinym kredensie stylowych karafek ze smacznymi, ziołowymi nalewkami o intensywnych kolorach? Któż z nas nie próbował na...
Cukrzyca - choroba cywilizacyjna - dotyka coraz więcej osób, równocześnie młodych, jak i starszych. To wartość, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy...
Czym różni się ryż genmai od ryżu hakuami? Do czego podaje się wasabi? Co powoduje, że sushi potrafi olśnić nawet najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbily...
Sałatki warzywne, to modna, lecz nie za każdym razem używana poprzez osoby odchudzające się tak zwana dieta redukcyjna. Dostarcza ona organizmowi poniżej 1000 kalorii dziennie. Dzięki temu pozwala...
Przed Państwem kolejna książka z serii Kuchnie świata. Dzieło bardzo oczekiwane i nieprzeciętnie wydane dla smakoszy WSPÓŁCZESNA KUCHNIA AZJATYCKA. Obejmuje ona tradycyjne i te bardziej wyszukane...
Barbara Jakomowicz Klein w książce DIETA DLA MÓZGU stara się odpowiedzieć na pytania: czy istnieje ścisły związek między tym co jemy, a wydolnością i możliwością zahamowania procesów starzenia się...
Każdy chce wyglądać szczupło, modnie i atrakcyjnie - słowem przepięknie. I to bez względu na wiek. Jak to zrobić? To proste, wystarczy pozbyć się kilku zbędnych kilogramów. Kobiety zastanawiają się...