O tym, że jedzenie to czysta przyjemność, nie trzeba nikogo długo przekonywać. Za sprawą tego wydania pragniemy udowodnić,jednakowo satysfakcjonujące jak spożywanie jest przyrządzanie posiłków. Daj...
Książka Kuchnia grecka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein nawiązuje do podstawowych tradycji, z których wywodzi się każda kuchnia śródziemnomorska. Ogólnie kuchnia grecka postrzegana jest jako...
Opis: Miętówka, pieprzówka, cytrynówka... Któż z nas nie widział w babcinym kredensie stylowych karafek ze smacznymi, ziołowymi nalewkami o intensywnych kolorach? Któż z nas nie próbował na...
Cukrzyca - choroba cywilizacyjna - dotyka coraz więcej osób, równocześnie młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy...
Czym różni się ryż genmai od ryżu hakuami? Do czego podaje się wasabi? Co powoduje, iż sushi potrafi zachwycić nawet najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbily...
Sałatki warzywne, to modna, lecz nie za każdym razem stosowana przez osoby odchudzające się tak zwana dieta redukcyjna. Dostarcza ona organizmowi poniżej 1000 kalorii dziennie. Dzięki temu pozwala...
Książka dla pokolenia,,teściowych" i,,synowych", osób zainteresowanych kulinariami i blogami. Nadzwyczajny podarunek dla mamy, teściowej, żony, narzeczonej. Kuchnia łączy pokolenia....
nieprzemijalne książki mistrza marka Łebkowskiego pomagają kolejnym pokoleniom Polaków w nauce gotowania i odkrywaniu tajników sztuki kulinarnej. Nowy dobór przepisów to użyteczna propozycja dla...
Czy może być coś ulepszonego aniżeli pachnący, własnoręcznie upieczony chleb na zakwasie, wyjęty właśnie z piekarnika? Mistrz piekarnictwa Siegfried Brenneis krok po kroku w prosty i przystępny...
Kuchnia włoska to nie tylko pizza i spaghetti, włoskie dania odznaczają się dużą różnorakością i zróżnicowanymi smakami. Na dodatek są bardzo zdrowe, sporo z tych potraw sugerowanych jest przez...
Każdy chce wyglądać szczupło, modnie i interesująco - słowem efektownie. I to bez względu na wiek. Jak to zrobić? To proste, starczy pozbyć się kilku zbędnych kilogramów. Kobiety zastanawiają się...
Barbara Jakomowicz Klein w książce DIETA DLA MÓZGU stara się odpowiedzieć na pytania: czy istnieje ścisły związek między tym co jemy, a wydolnością i możliwością zahamowania procesów starzenia się...
Przed Państwem kolejna książka z kolekcji Kuchnie świata. Dzieło wyjątkowo oczekiwane i rewelacyjnie wydane dla smakoszy WSPÓŁCZESNA KUCHNIA AZJATYCKA. Obejmuje ona tradycyjne i te bardziej...
Produkty dobrej jakości są dziś przystępne dla wszystkich, a przygotowanie zdrowego posiłku wcale nie musi zabierać dużo czasu i energii. Wystarczy zgromadzić pewną wiedzę i rozwinąć kreatywność....
Zaczynasz swoją przygodę z weganizmem albo innym sposobem żywienia wykluczającym mięso i chcesz się dowiedzieć, jakie roślinne produkty są bogatym źródłem białka? A może od lat stosujesz taką dietę...
Czy może być coś lepszego aniżeli pachnący, własnoręcznie upieczony chleb na zakwasie, wyjęty właśnie z piekarnika?Mistrz piekarnictwa Siegfried Brenneis krok po kroku w prosty i dostępny sposób...
Indie to kraj z bogatymi tradycjami wegetariańskimi, który może pochwalić się bardzo urozmaiconą kuchnią, z subtelnymi różnicami regionalnymi. W tej książce znalazły się przepisy pomiędzy innymi na...
Jeśli żyjesz w ciągłym biegu, nie masz zbyt dużo czasu na gotowanie, a chcesz odżywiać się zdrowo, nie wydając przy tym sporo? ta książka jest dla Ciebie! Autorka proponuje zbilansowany,na ogół...
O tym, iż jedzenie to czysta przyjemność, nie trzeba nikogo długo przekonywać. Za sprawą tego wydania pragniemy udowodnić,tak samo satysfakcjonujące jak spożywanie jest przyrządzanie posiłków. Daj...
Istnieje mnóstwo teorii na temat zdrowego odżywiania, większość diet wymaga licznych wyrzeczeń, samodyscypliny, nakładu czasu oraz środków finansowych. Jeżeli zależy nam na tym, by posiłki były nie...