Książka Kuchnia grecka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein nawiązuje do podstawowych tradycji, z których wywodzi się każda kuchnia śródziemnomorska. Ogólnie kuchnia grecka postrzegana jest jako...
Opis: Miętówka, pieprzówka, cytrynówka... Któż z nas nie widział w babcinym kredensie stylowych karafek ze smacznymi, ziołowymi nalewkami o intensywnych kolorach? Któż z nas nie próbował na...
Cukrzyca - choroba cywilizacyjna - dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy...
Czym różni się ryż genmai od ryżu hakuami? Do czego podaje się wasabi? Co sprawia, iż sushi potrafi zniewolić nawet najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbily...
Sałatki warzywne, to modna, lecz nie za każdym razem stosowana poprzez osoby odchudzające się tak zwana dieta redukcyjna. Dostarcza ona organizmowi poniżej 1000 kalorii dziennie. Dzięki temu...
Książka dla pokolenia,,teściowych" i,,synowych", osób zainteresowanych kulinariami i blogami. Nadzwyczajny upominek dla mamy, teściowej, żony, narzeczonej. Kuchnia łączy pokolenia....
nieśmiertelne książki mistrza producent Łebkowskiego pomagają kolejnym pokoleniom Polaków w nauce gotowania i odkrywaniu tajników sztuki kulinarnej. Nowy wybór przepisów to funkcjonalna propozycja...
pokazujemy przewodnik po świecie korzystnej kuchni i prawidłowych win. Autor, przytaczając setki przykładów udanych zestawień, udowadnia, że mariaż wina z jedzeniem wnosi do naszego życia zupełnie...
wyprodukowany jako zwyczajny pulpet mięsny, hamburger przekształcił się z czasem w jedyne i unikalne danie. Istnieje niemało wariacji na temat hamburgera: mięsny, rybny albo wegetariański. W...
Czy może być coś lepszego aniżeli pachnący, własnoręcznie upieczony chleb na zakwasie, wyjęty właśnie z piekarnika? Mistrz piekarnictwa Siegfried Brenneis krok po kroku w prosty i dostępny sposób...
Każdy chce wyglądać szczupło, modnie i niebanalnie - słowem atrakcyjnie. I to bez względu na wiek. Jak to zrobić? To proste, starczy pozbyć się kilku zbędnych kilogramów. Kobiety zastanawiają się...
Barbara Jakomowicz Klein w książce DIETA DLA MÓZGU stara się odpowiedzieć na pytania: czy istnieje ścisły związek pomiędzy tym co jemy, a wydolnością i możliwością zahamowania procesów starzenia...
Przed Państwem kolejna książka z serii Kuchnie świata. Dzieło wyjątkowo oczekiwane i wyśmienicie wydane dla smakoszy WSPÓŁCZESNA KUCHNIA AZJATYCKA. Obejmuje ona konwencjonalne i te bardziej...
Produkty korzystnej jakości są dziś przystępne dla wszelkich, a przygotowanie zdrowego posiłku wcale nie musi zabierać dużo czasu i energii. Wystarczy zgromadzić pewną wiedzę i rozwinąć...
Zaczynasz swoją przygodę z weganizmem lub innym sposobem żywienia wykluczającym mięso i chcesz się dowiedzieć, jakie roślinne produkty są bogatym źródłem białka? A może od lat stosujesz taką dietę...
Czy może być coś udoskonalonego niżeli pachnący, własnoręcznie upieczony chleb na zakwasie, wyjęty właśnie z piekarnika?Mistrz piekarnictwa Siegfried Brenneis krok po kroku w prosty i dostępny...
Indie to kraj z bogatymi tradycjami wegetariańskimi, który może pochwalić się bardzo urozmaiconą kuchnią, z subtelnymi różnicami regionalnymi. W tej książce znalazły się przepisy między innymi na...
Jeśli żyjesz w ciągłym biegu, nie masz zbyt dużo czasu na gotowanie, a chcesz odżywiać się zdrowo, nie wydając przy tym mnóstwo? ta książka jest dla Ciebie! Autorka oferuje zbilansowany,w głównej...