Pierwszy taki album o kulturze kuchni włoskiej w Polsce! piękna księga poświęcona wszelkim osiągalnym smakom kuchni włoskiej. Ukazuje wszystkie potrawy i ich komponenty, które sprawiły, iż kuchnia...
Książka Kuchnia grecka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein nawiązuje do podstawowych tradycji, z których wywodzi się każda kuchnia śródziemnomorska. Ogólnie kuchnia grecka postrzegana jest jako...
Opis: Miętówka, pieprzówka, cytrynówka... Któż z nas nie widział w babcinym kredensie stylowych karafek ze smacznymi, ziołowymi nalewkami o intensywnych kolorach? Któż z nas nie próbował na...
Cukrzyca - choroba cywilizacyjna - dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To wartość, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy...
Czym różni się ryż genmai od ryżu hakuami? Do czego podaje się wasabi? Co sprawia, że sushi potrafi olśnić nawet najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbily serca...
La dolce vita – słodkie życie, pełne wyrafinowanych smaków, chce mieć każdy z nas. Kolejna odsłona cukierniczych cudów autorstwa Agaty Stankiewicz i Małgorzaty Nagat otwiera nam ich świat. Mamy tu...
Ludzki mózg jest fascynującym narzędziem. Jego miliardy neuronów mogą tworzyć dziesiątki tysięcy połączeń. Dla naszego dobrego samopoczucia, naszej równowagi psychicznej i produktywności...
To książka kulinarna z najkorzystniejszymi przepisami na pyszne ciasta i ciasteczka, przepisami na te słodkości, które pamiętamy z dzieciństwa i z chęcią odtworzyłybyśmy w naszej kuchni. To...
wyprodukowany jako zwyczajny pulpet mięsny, hamburger przekształcił się z czasem w jedyne i oryginalne danie. Istnieje niemało wariacji na temat hamburgera: mięsny, rybny lub wegetariański. W...
W Starym Knedelkowie pachniało już świerkowymi drzewkami, czerwonym barszczykiem i pierniczkami. W powietrzu rozchodziła się ta nieuchwytna, najwspanialsza na świecie woń... Woń zbliżających się...
Każdy chce wyglądać szczupło, modnie i atrakcyjnie - słowem spektakularnie. I to bez względu na wiek. Jak to zrobić? To proste, starczy pozbyć się kilku zbędnych kilogramów. Kobiety zastanawiają...
Barbara Jakomowicz Klein w książce DIETA DLA MÓZGU stara się odpowiedzieć na pytania: czy istnieje ścisły związek między tym co jemy, a wydolnością i możliwością zahamowania procesów starzenia się...
Przed Państwem kolejna książka z serii Kuchnie świata. Dzieło stanowczo oczekiwane i wspaniale wydane dla smakoszy WSPÓŁCZESNA KUCHNIA AZJATYCKA. Obejmuje ona klasyczne i te bardziej wyszukane...
Co zagwarantuje spożywanie superproduktów? trafne zaopatrzenie organizmu w wartościowe substancje odżywcze; silniejszy układ opornościowy; energię i prawidłowy nastrój; oczyszczenie organizmu;...
Obdarowywanie prezentami to jeden ze sposobów okazywania innym swej sympatii. Podarować domowe smakołyki to ofiarować nowe doznania smakowe, emocje, wspomnienia... W książce oprócz 150 prostych...
Smaczna, a także mądra kuchnia Anety i Jaśka Kuroniów to kuchnia dla każdego. Wydawać by się mogło, że decydując się na napisanie tej książki, autorzy postawili przed sobą niełatwe zadanie. Co...
Czy można odżywiać się zdrowo i równocześnie zachować zgrabną sylwetkę, spożywając słodkie przysmaki? Odpowiedzi na to pytanie od lat poszukują zarówno dietetycy, jak i profesjonalni kucharze czy...