Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii umożliwia efektywne opanowanie koniecznego w pracy słownictwa. Trafnie dostosowane ćwiczenia mają na celu zapewnienie...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Ukazuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania zasad...
Książka Kuchnia grecka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein nawiązuje do podstawowych tradycji, z których wywodzi się każda kuchnia śródziemnomorska. Ogólnie kuchnia grecka postrzegana jest jako...
Opis: Miętówka, pieprzówka, cytrynówka... Któż z nas nie widział w babcinym kredensie stylowych karafek ze smacznymi, ziołowymi nalewkami o intensywnych kolorach? Któż z nas nie próbował na...
Cukrzyca - choroba cywilizacyjna - dotyka coraz więcej osób, równocześnie młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Prezentuje wiedzę i...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
Sałatki warzywne, to lubiana, lecz nie zawsze stosowana poprzez osoby odchudzające się tak zwana dieta redukcyjna. Dostarcza ona organizmowi poniżej 1000 kalorii dziennie. Dzięki temu pozwala...
Czym różni się ryż genmai od ryżu hakuami? Do czego podaje się wasabi? Co powoduje, że sushi potrafi olśnić nawet najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbily...
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Przedstawia wiedzę i uczy...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych: prezentuje treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 - Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Rozwija...
Rezygnacja z cukru jeszcze nigdy nie była tak prosta!Bez cukru da się żyć, a ten poradnik pokaże ci, jak zachować urozmaiconą i smaczną dietę, unikając zachcianek, a także niebezpieczeństw sięgania...
Każdy chce wyglądać szczupło, modnie i niebanalnie - słowem pięknie. I to bez względu na wiek. Jak to zrobić? To proste, starczy pozbyć się kilku zbędnych kilogramów. Kobiety zastanawiają się...
Barbara Jakomowicz Klein w książce DIETA DLA MÓZGU stara się odpowiedzieć na pytania: czy istnieje ścisły związek pomiędzy tym co jemy, a wydolnością i możliwością zahamowania procesów starzenia...
Przed Państwem kolejna książka z serii Kuchnie świata. Dzieło nad wyraz oczekiwane i nadzwyczajnie wydane dla smakoszy WSPÓŁCZESNA KUCHNIA AZJATYCKA. Obejmuje ona tradycyjne i te bardziej wyszukane...
Książka "Ziołowe gotowanie" to nie kolejna dieta opracowana w gabinecie dietetyka, ale prawdziwe odżywianie, które jest oparte na wielowiekowej, polskiej tradycji. Jest więc ono bogactwem...
Rezygnacja z produktów pochodzenia zwierzęcego nigdy nie była łatwiejsza! Możesz zacząć lepiej się odżywiać, nie zmieniając przy tym radykalnie swojego stylu życia, a do tego nadal jeść smaczne i...