Książka Kuchnia grecka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein nawiązuje do podstawowych tradycji, z których wywodzi się każda kuchnia śródziemnomorska. Ogólnie kuchnia grecka postrzegana jest jako...
Opis: Miętówka, pieprzówka, cytrynówka... Któż z nas nie widział w babcinym kredensie stylowych karafek ze smacznymi, ziołowymi nalewkami o intensywnych kolorach? Któż z nas nie próbował na...
Sałatki warzywne, to popularna, ale nie zawsze wykorzystywana przez osoby odchudzające się tak zwana dieta redukcyjna. Dostarcza ona organizmowi poniżej 1000 kalorii dziennie. Dzięki czemu pozwala...
Czym różni się ryż genmai od ryżu hakuami? Do czego podaje się wasabi? Co powoduje, że sushi potrafi zachwycić nawet najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbily...
Rezygnacja z cukru jeszcze nigdy nie była tak przystępna!Bez cukru da się żyć, a ten poradnik pokaże ci, jak zachować urozmaiconą i smaczną dietę, unikając zachcianek oraz niebezpieczeństw sięgania...
Każdy chce wyglądać szczupło, modnie i niebanalnie - słowem atrakcyjnie. I to bez względu na wiek. Jak to zrobić? To proste, starczy pozbyć się kilku zbędnych kilogramów. Kobiety zastanawiają się...
Coraz więcej ludzi uświadamia sobie, że jedzenie nie tylko odżywia ciało, lecz może jeszcze służyć jako najskuteczniejsze lekarstwo. Niewiele osób zdaje sobie sprawę, iż prawda ta została odkryta...
Barbara Jakomowicz Klein w książce DIETA DLA MÓZGU stara się odpowiedzieć na pytania: czy istnieje ścisły związek między tym co jemy, a wydolnością i możliwością zahamowania procesów starzenia się...
Przed Państwem kolejna książka z linii Kuchnie świata. Dzieło szczególnie oczekiwane i rewelacyjnie wydane dla smakoszy WSPÓŁCZESNA KUCHNIA AZJATYCKA. Obejmuje ona klasyczne i te bardziej wyszukane...
Książka "Ziołowe gotowanie" to nie kolejna dieta opracowana w gabinecie dietetyka, ale prawdziwe odżywianie, które opiera się na wielowiekowej, polskiej tradycji. Jest więc ono bogactwem...