Barbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia oraz absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. Mieszka w Warszawie. Jako dziecko...
Książka Kuchnia grecka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein nawiązuje do podstawowych tradycji, z których wywodzi się każda kuchnia śródziemnomorska. Ogólnie kuchnia grecka postrzegana jest jako...
Opis: Miętówka, pieprzówka, cytrynówka... Któż z nas nie widział w babcinym kredensie stylowych karafek ze smacznymi, ziołowymi nalewkami o intensywnych kolorach? Któż z nas nie próbował na...
Cukrzyca - choroba cywilizacyjna - dotyka coraz więcej osób, jednocześnie młodych, jak i starszych. To wartość, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy...
Czym różni się ryż genmai od ryżu hakuami? Do czego podaje się wasabi? Co powoduje, że sushi potrafi olśnić choćby najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbily...
Sałatki warzywne, to lubiana, lecz nie zawsze użytkowana poprzez osoby odchudzające się tak zwana dieta redukcyjna. Dostarcza ona organizmowi poniżej 1000 kalorii dziennie. Dzięki czemu pozwala...
Dla wszelkich, którzy rozsmakowali się w powieści nieznaczne kobietki Wyborny pieczony dorsz w sosie tatarskim, rozpływające się w ustach bonbons with mottoes… zarówno wytworne potrawy o...
rewolucyjny poradnik o odporności niejednokrotnie łapiesz infekcje i przeziębienia? Alergie skutecznie uprzykrzają ci życie? Bliska osoba walczy z chorobami autoimmunologicznymi? A przecież są...
Kolejna książka z linii Ocalić od zapomnienia poświęcona jest tradycjom polskiego stołu i spiżarni.odnajdziemy w niej charakterystykę konwencjonalnych polskich produktów spożywczych, tzn. Takich,...
Każdy chce wyglądać szczupło, modnie i ciekawie - słowem atrakcyjnie. I to bez względu na wiek. Jak to zrobić? To proste, wystarczy pozbyć się kilku zbędnych kilogramów. Kobiety zastanawiają się...
Barbara Jakomowicz Klein w książce DIETA DLA MÓZGU stara się odpowiedzieć na pytania: czy istnieje ścisły związek między tym co jemy, a wydolnością i możliwością zahamowania procesów starzenia się...
Przed Państwem kolejna książka z serii Kuchnie świata. Dzieło bardzo oczekiwane i znakomicie wydane dla smakoszy WSPÓŁCZESNA KUCHNIA AZJATYCKA. Obejmuje ona tradycyjne i te bardziej wyszukane...
Piotr Ogiński jest doskonałym kucharzem, potrafiącym w interesujący sposób przekazać swoją wiedzę o tajnikach kuchni. Prowadzi niezwykle lubiany blog kulinarny Kocham gotować. Lubi poznawać nowe...
Wszystko, co chcesz wiedzieć o winie, lecz boisz się zapytać.Postawmy sprawę jasno: wino i ludzie są dla siebie stworzeni. Dlatego nie musisz być znawcą, żeby rozpoznać, czy jest korzystne, dobrać...
Czy jest ulepszona randka od takiej, podczas której ktoś ugotuje Ci pyszną kolację...?Chyba tylko taka, po której dostaniesz śniadanie do łóżka.Daj się uwieść niezwykłym potrawom Testardiego,...
Przepisy na przystępne do przygotowania, niezbyt czasochłonne i smaczne potrawy. Dziś problem diety bezglutenowej dotyka coraz więcej osób. Glutenu muszą unikać chorzy na celiakię i cierpiący z...
Tak smakuje Lwów!Barszcz ukraiński, ćwikła, gołąbki, bliny oprószone cukrem pudrem… Smaki, które wielu z nas pamięta z kuchni swoich babć. Swojskie, aromatyczne i proste dania ze składników, które...
Jak zamówić piwo w 25 językach, aby móc ugasić pragnienie w każdym miejscu i o każdej porze. Jak udoskonalić umiejętność zawierania nowych znajomości dzięki poznaniu gotowych zwrotów, a nie tylko...
Superżywność jest na ustach wszelkich pragnących zdrowo żyć. Jeżeli do tej pory uważaliście, iż jak chia czy jagody goi musi pochodzić z zamorskich krajów, dzisiaj macie okazję zmienić zdanie....
Koktajle są kolorowe, smaczne i na czasie. Czy przygotowanie ich jest niełatwe? Oczywiście, że nie. Wystarczy sięgnąć po ogólno dostępne, modne i proste komponenty. Wszystko to, co serwowane jest w...