W naszych supermarketach pojawia się coraz więcej egzotycznych owoców, o których pochodzeniu, a także walorach smakowych czy zdrowotnych wiemy niezbyt sporo. Mijamy je obojętnie często dlatego, że...
Książka Kuchnia grecka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein nawiązuje do podstawowych tradycji, z których wywodzi się każda kuchnia śródziemnomorska. Ogólnie kuchnia grecka postrzegana jest jako...
Opis: Miętówka, pieprzówka, cytrynówka... Któż z nas nie widział w babcinym kredensie stylowych karafek ze smacznymi, ziołowymi nalewkami o intensywnych kolorach? Któż z nas nie próbował na...
Cukrzyca - choroba cywilizacyjna - dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy...
Czym różni się ryż genmai od ryżu hakuami? Do czego podaje się wasabi? Co powoduje, iż sushi potrafi zniewolić choćby najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbily...
Sałatki warzywne, to popularna, lecz nie za każdym razem stosowana poprzez osoby odchudzające się tak zwana dieta redukcyjna. Dostarcza ona organizmowi poniżej 1000 kalorii dziennie. Dzięki czemu...
Czy masz czas na udoskonalenie zdrowia?obecnie na wszystko brakuje nam czasu. A już na pewno na stanie „przy garach", choćby gdy mamy do wykarmienia całą rodzinę. Coraz częściej w takich...
DMSO (dimetylosulfotlenek) jest naturalnym produktem pozyskiwanym z drewna. W licznych badaniach wykazał on dużą ilość leczniczych oddziaływań na ludzki i zwierzęcy organizm. Może wchłaniać się...
GOTUJEMY to aktywnościowa książka o kuchni i gotowaniu - pełna zadań do rozwiązania i kolorowania. To nie tylko interaktywna kopalnia wiedzy i kulinarnych ciekawostek, lecz też pomoc w nauce...
Wielu z nas już wie, iż większość diet po prostu nie działa. Co więcej zaczęliśmy częściej chorować i przybierać na wadze precyzyjnie wtedy, gdy rozpoczęliśmy liczenie kalorii i jedzenie...
Każdy chce wyglądać szczupło, modnie i atrakcyjnie - słowem atrakcyjnie. I to bez względu na wiek. Jak to zrobić? To proste, starczy pozbyć się kilku zbędnych kilogramów. Kobiety zastanawiają się...
Barbara Jakomowicz Klein w książce DIETA DLA MÓZGU stara się odpowiedzieć na pytania: czy istnieje ścisły związek pomiędzy tym co jemy, a wydolnością i możliwością zahamowania procesów starzenia...
Przed Państwem kolejna książka z serii Kuchnie świata. Dzieło bardzo oczekiwane i perfekcyjnie wydane dla smakoszy WSPÓŁCZESNA KUCHNIA AZJATYCKA. Obejmuje ona tradycyjne i te bardziej wyszukane...
Istnieją tysiące teorii na temat poprawnego sposobu odżywiania. Czytamy o nowych dietach, które pojawiają się w mediach społecznościowych, czasopismach i reklamach i poznajemy coraz bardziej...
Dowiedz się, jak wesprzeć leczenie SIBO dietą low-FODMAPStrach, poczucie osamotnienia... Typowo tego rodzaju emocje towarzyszą wszystkim wychodzącym z gabinetu lekarskiego, u których zdiagnozowano...