Zmień dietę, żyj uważniej, nie daj się chorobie!Choroba Hashimoto to obniżony komfort życia, problemy skórne, wypadanie włosów, przybieranie na wadze i problemy z płodnością. Częściej dotyka ona...
Kulinarna podróż po świecie dla diabetyków i nie tylko!W poradniku odnajdziesz blisko 150 przepisów zaczerpniętych z najważniejszych kuchni europejskich, a także z kuchni chińskiej, japońskiej i...
Domowe wino może powstać nie tylko z winogron. Wyrób win z innych owoców i z warzyw, kwiatów, ziaren i ziół to hobby z tradycjami. Produkcja trunków z tych elementów, które zbierzesz w przydomowych...
Nietolerancja cukru mlecznego jest uwarunkowana genetycznie, jednak w niektórych przypadkach może być wynikiem schorzeń jelita i nieprawidłowego odżywiania się. Specyficzne dla niej są dolegliwości...
Dieta keto może być kolorowa, zróżnicowana, a zarazem szykowna! W tej wyjątkowej książce kucharskiej znajdziesz 101 przepisów na śniadania na słono i na słodko, obiady: sycące zupy, przepyszne...
Zdrowe jelita to wyczerpujący, rzetelny poradnik dla osób chorujących na SIBO – przerost flory bakteryjnej w jelicie cienkim.Ból brzucha, dyskomfort, wzdęcia, biegunki i zaparcia to tematy, o...
W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno! To świat pełen różnych smaków, barw i aromatów. Wszystko dzięki warzywom – tym powszednim, znanym od lat – jak marchewka, papryka czy ziemniaki, i tym...
PONAD 150 PYSZNYCH PRZEPISÓW NA ZDROWE POSIŁKI DLA PRZYSZŁYCH MAM!No i stało się! Będziesz mamą! bez dwóch zdań towarzyszą ci nie lada emocje, a obok radości pojawia się także niepokój o przebieg...
Kuchnia koreańska? Powiesz: wiem, to przecież kimchi! Masz rację,chociaż kiszona na ostro kapusta (zwana u nas pekińską) jest – obok bap, czyli ryżu – sercem koreańskiego menu, to kuchnia tego...
W naszej książce znajdą Państwo przepisy na:- warzywa faszerowane- samodzielne dania z warzyw i nie tylko: sałatki z kurczakiem, rybami, ryżem, makaronem...- warzywne dodatki do innych dań.seria...
W czasach zywnosci genetycznie modyfikowanej targi przezywaja prawdziwy renesans, bedac zródlem swiezych, organicznych produktów i lokalnych specjalów. Szefowie kuchni najlepszych restauracji z...
Przetwory owocowe tradycyjne, wytworne, egzotyczne Smak lata zamknięty w słoiku – tak najprościej można określić to, czym są przetwory owocowe. Pozwalają cieszyć się smakiem i aromatem owoców...
Przetwory owocoweTradycyjne, wytworne, egzotyczneSmak lata zamknięty w słoiku – tak najprościej można określić to, czym są przetwory owocowe. Pozwalają radować się smakiem i aromatem owoców choćby...
Autorka poradnika w wyjątkowo przystępny sposób objaśnia, czym jest IG, jak policzyć jego wartość w posiłkach i dlaczego powinniśmy dbać o to, aby była jak najniższa. Dieta o niskim indeksie...
Wędzenie i wędliny to nieprzeciętna książka z przepisami i poradami na domowy wyrób mięsa. Jest to nieprzeciętna lektura dla tych, którzy chcą poprawić jakość i smak spożywanych produktów. Dla...
Kuchnia grecka to dział sztuki kulinarnej wywodzącej się i typowej dla Grecji i Greków. Przede wszystkim postrzegana jest jako zdrowa i prosta. Cechuje się m.in. Lubianym w kuchniach...