Zmień dietę, żyj uważniej, nie daj się chorobie!Choroba Hashimoto to obniżony komfort życia, problemy skórne, wypadanie włosów, przybieranie na wadze i problemy z płodnością. Częściej dotyka ona...
Kulinarna podróż po świecie dla diabetyków i nie tylko!W poradniku wynajdziesz blisko 150 przepisów zaczerpniętych z najważniejszych kuchni europejskich i z kuchni chińskiej, japońskiej i...
Domowe wino może powstać nie tylko z winogron. Wyrób win z innych owoców i z warzyw, kwiatów, ziaren i ziół to hobby z tradycjami. Produkcja trunków z tych komponentów, które zgromadzisz w...
Nietolerancja cukru mlecznego jest uwarunkowana genetycznie, jednak w niektórych przypadkach może być skutkiem schorzeń jelita i nieprawidłowego odżywiania się. Specyficzne dla niej są dolegliwości...
Dieta keto może być kolorowa, rozmaita, a zarazem wyszukana! W tej nieszablonowej książce kucharskiej wynajdziesz 101 przepisów na śniadania na słono i na słodko, obiady: sycące zupy, przepyszne...
Książka Kuchnia grecka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein nawiązuje do podstawowych tradycji, z których wywodzi się każda kuchnia śródziemnomorska. Ogólnie kuchnia grecka postrzegana jest jako...
Opis: Miętówka, pieprzówka, cytrynówka... Któż z nas nie widział w babcinym kredensie stylowych karafek ze smacznymi, ziołowymi nalewkami o intensywnych kolorach? Któż z nas nie próbował na...
Zdrowe jelita to wyczerpujący, rzetelny poradnik dla osób chorujących na SIBO – przerost flory bakteryjnej w jelicie cienkim.Ból brzucha, dyskomfort, wzdęcia, biegunki i zaparcia to tematy, o...
Cukrzyca - choroba cywilizacyjna - dotyka coraz więcej osób, jednocześnie młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy...
W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno! To świat pełen najróżniejszych smaków, kolorów i aromatów. Wszystko dzięki warzywom – tym powszednim, znanym od lat – jak marchewka, papryka czy...
PONAD 150 PYSZNYCH PRZEPISÓW NA ZDROWE POSIŁKI DLA PRZYSZŁYCH MAM!No i stało się! Będziesz mamą! bez dwóch zdań towarzyszą ci nie lada emocje, a obok radości pojawia się także niepokój o przebieg...
Czym różni się ryż genmai od ryżu hakuami? Do czego podaje się wasabi? Co powoduje, że sushi potrafi olśnić choćby najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbily...
Sałatki warzywne, to popularna, ale nie zawsze używana przez osoby odchudzające się tak zwana dieta redukcyjna. Dostarcza ona organizmowi poniżej 1000 kalorii dziennie. Dzięki czemu pozwala stracić...
Kuchnia koreańska? Powiesz: wiem, to przecież kimchi! Masz rację,aczkolwiek kiszona na ostro kapusta (zwana u nas pekińską) jest – obok bap, czyli ryżu – sercem koreańskiego menu, to kuchnia tego...
W naszej książce znajdą Państwo przepisy na:- warzywa faszerowane- samodzielne dania z warzyw i nie tylko: sałatki z kurczakiem, rybami, ryżem, makaronem...- warzywne dodatki do innych dań.seria...
Przetwory owocoweTradycyjne, gustowne, egzotyczneSmak lata zamknięty w słoiku – tak najprościej można określić to, czym są przetwory owocowe. Pozwalają cieszyć się smakiem i aromatem owoców choćby...
Przetwory owocowe tradycyjne, gustowne, egzotyczne Smak lata zamknięty w słoiku – tak najprościej można określić to, czym są przetwory owocowe. Pozwalają cieszyć się smakiem i aromatem owoców...
Rezygnacja z cukru jeszcze nigdy nie była tak prosta!Bez cukru da się żyć, a ten poradnik pokaże ci, jak zachować urozmaiconą i smaczną dietę, unikając zachcianek, a także niebezpieczeństw sięgania...
Autorka poradnika w bardzo dostępny sposób objaśnia, czym jest IG, jak policzyć jego wartość w posiłkach i dlaczego powinniśmy dbać o to, żeby była jak najniższa. Dieta o niskim indeksie...
Przed Państwem kolejna książka z linii Kuchnie świata. Dzieło wyjątkowo oczekiwane i nadzwyczajnie wydane dla smakoszy WSPÓŁCZESNA KUCHNIA AZJATYCKA. Obejmuje ona konwencjonalne i te bardziej...
Barbara Jakomowicz Klein w książce DIETA DLA MÓZGU stara się odpowiedzieć na pytania: czy istnieje ścisły związek pomiędzy tym co jemy, a wydolnością i możliwością zahamowania procesów starzenia...
Wędzenie i wędliny to perfekcyjna książka z przepisami i poradami na domowy wyrób mięsa. Jest to rewelacyjna lektura dla tych, którzy chcą poprawić jakość i smak spożywanych produktów. Dla wielu...
Kuchnia grecka to dział sztuki kulinarnej wywodzącej się i typowej dla Grecji i Greków. Na ogół postrzegana jest jako zdrowa i prosta. Charakteryzuje się m.in. Modnym w kuchniach śródziemnomorskich...
Rezygnacja z produktów pochodzenia zwierzęcego nigdy nie była łatwiejsza! Możesz zacząć lepiej się odżywiać, nie zmieniając przy tym radykalnie swego stylu życia, a do tego nadal jeść smaczne i...