Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii umożliwia wydajne opanowanie koniecznego w pracy słownictwa. Adekwatnie przypasowane ćwiczenia posiadają na celu zapewnienie...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Pokazuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Przedstawia wiedzę i...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Przedstawia wiedzę i uczy...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych: prezentuje treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 - Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Rozwija...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W...
Burek może być z mięsem, ze szpinakiem, świeżym serem, a w post z ziemniakami. Od spodu tłusty, w buzi gorący. Popity naturalnym jogurtem daje kopa na pół dnia. Każda piekarnia ma przynajmniej dwa...
Domowa kuchnia to unikatowe laboratorium, w którym dzieci w wieku od 2 do 12 lat pod naszym pełnym miłości przewodnictwem mogą poznawać świat jedzenia i badać go wszystkimi zmysłami. Wspólne...
Z garnka i piekarnika, do smarowania i podjadania, przepisy do celebrowania czasu w kuchni, łatwe desery z nutką ekstrawagancji oraz kuchenne potrzebniki, czyli dodatki o wielkiej sile rażenia....
Z garnka i piekarnika, do smarowania i podjadania, przepisy do celebrowania czasu w kuchni, nietrudne desery z nutką ekstrawagancji oraz kuchenne konieczniki, czyli dodatki o sporej sile rażenia....
Książka dla wszystkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię.Oto najkorzystniejsze sycylijskie przepisy!Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca...
Książka dla wszelkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię.Oto najlepsze sycylijskie przepisy!Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca Maugeri...
Ateny nie są łatwym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć lecz i oczarować."Ateny do zjedzenia" - kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera...
Dynia to ewidentnie królowa jesieni. Majestatyczna i unikatowa. Można jeść ją na kolisto! Pieczoną, gotowaną, smażoną a choćby na surowo. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które lubi...
Nowa książka jednej z najistotniej popularnych i cenionych postaci polskiej sceny kulinarnej. Michał Korkosz, lepiej znany jako Rozkoszny, autor bloga rozkoszny.pl powraca z nową porcją...