Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii zezwala na skuteczne opanowanie koniecznego w pracy słownictwa. Optymalnie dostosowane ćwiczenia mają na celu zapewnienie...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Przedstawia wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i realizowanie usług gastronomicznych). Prezentuje wiedzę i...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Demonstruje wiedzę i uczy...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz i technik żywienia i usług gastronomicznych: demonstruje treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 - Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Rozwija...
Książka dla pokolenia,,teściowych" i,,synowych", osób zainteresowanych kulinariami i blogami. Wyśmienity podarunek dla mamy, teściowej, żony, narzeczonej. Kuchnia łączy pokolenia....
ponadczasowe książki mistrza marka Łebkowskiego pomagają kolejnym pokoleniom Polaków w nauce gotowania i odkrywaniu tajników sztuki kulinarnej. Nowy dobór przepisów to poręczna propozycja dla...
Czy może być coś udoskonalonego niż pachnący, własnoręcznie upieczony chleb na zakwasie, wyjęty właśnie z piekarnika? Mistrz piekarnictwa Siegfried Brenneis krok po kroku w prosty i dostępny sposób...
Chcesz zacząć piec domowy chleb, ale nie masz czasu lub nie wiesz, jak się za to wziąć? Ta książka jest dla ciebie. Dowiesz się z niej wszelkiego, czego potrzebujesz, żeby przygotować swój pierwszy...
Produkty prawidłowej jakości są dziś przystępne dla wszelkich, a przygotowanie zdrowego posiłku wcale nie musi zabierać dużo czasu i energii. Wystarczy zgromadzić pewną wiedzę i rozwinąć...
Zaczynasz swoją przygodę z weganizmem albo innym sposobem żywienia wykluczającym mięso i chcesz się dowiedzieć, jakie roślinne produkty są bogatym źródłem białka? A może od lat stosujesz taką dietę...
Czy może być coś ulepszonego niż pachnący, własnoręcznie upieczony chleb na zakwasie, wyjęty właśnie z piekarnika?Mistrz piekarnictwa Siegfried Brenneis krok po kroku w prosty i dostępny sposób...
Indie to kraj z bogatymi tradycjami wegetariańskimi, który może pochwalić się wyjątkowo urozmaiconą kuchnią, z subtelnymi różnicami regionalnymi. W tej książce znalazły się przepisy pomiędzy innymi...
Jeśli żyjesz w ciągłym biegu, nie masz zbyt dużo czasu na gotowanie, a chcesz odżywiać się zdrowo, nie wydając przy tym sporo? ta książka jest dla Ciebie! Autorka proponuje zbilansowany,z reguły...
Poradnik, dzięki któremu warzywa staną się głównym komponentyem na talerzu.W tym niespotykanym i przepięknie ilustrowanym poradniku autorka i prezenterka kulinarna, Alice Zaslavsky, ukazuje 50...