Warzywa na stół!Burak, rabarbar, jarmuż, skorzonera, pasternak, brukiew, a także topinambur – siedem warzyw, kiedyś znanych i renomowanych, a dziś już zapomnianych albo przypisanych do zaledwie...
Odkryj kasze na nowo!Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz, autorzy bloga Gotowaniezpasja.pl, specjalnie na zapotrzebowania tej publikacji przygotowali aż 105 pomysłowych przepisów, a wszystkie z kaszą...
Poradnik, dzięki któremu warzywa staną się głównym składnikiem na talerzu.W tym nieporównanym i spektakularnie ilustrowanym poradniku autorka i prezenterka kulinarna, Alice Zaslavsky, prezentuje 50...
spory owocowy sezon trwa! I nigdy się nie skończy. Na naszych stołach pojawiać się będą kolejno truskawki, czereśnie, agrest, porzeczki, maliny, morele, wiśnie, gruszki, śliwki, jabłka... Uff! Te...
Kochamy ziemniaki i zjadamy ich naprawdę dużo. To z pewnością najmocniej modne warzywo na polskim stole. Nie warto jednak ograniczać się jedynie do puree podawanego na obiad razem ze schabowym....
Gotowały moje babcie, gotują rodzice, gotuję i ja. Uwielbiam sezonową kuchnię, całkowitą smaków, z których można wyczarować pyszne dania. Pomysł na "Drugie śniadania i lunche" wypłynął z...
Niedzielne obiady to rewelacyjna okazja do spotkania w gronie rodziny lub przyjaciół. Ale cóż zrobić, by nie jeść na krągło schabowego? wystarczy skorzystać z naszych przepisów. W tek książce...
Książka kucharska z przepisami na przepyszne sałatki i dania z grilla - nie tylko w tradycyjnym wydaniu. Rewelacyjne steki, kotleciki, szaszłyki, krewetki i warzywa - a wszystko owiane aromatycznym...