Pierwszy taki album o kulturze kuchni włoskiej w Polsce! przepiękna księga poświęcona wszelkim możliwym smakom kuchni włoskiej. Przedstawia wszystkie potrawy i ich komponenty, które sprawiły, iż...
Ludzki mózg jest fascynującym narzędziem. Jego miliardy neuronów mogą tworzyć dziesiątki tysięcy połączeń. Dla naszego dobrego samopoczucia, naszej równowagi psychicznej i wydajności intelektualnej...
To książka kulinarna z najlepszymi przepisami na pyszne ciasta i ciasteczka, przepisami na te słodkości, które pamiętamy z dzieciństwa i z chęcią odtworzyłybyśmy w naszej kuchni. To przepisy, po...
Książka Zioła. Naturalne lekarstwa z pól i ogrodów mieści charakterystykę 100 gatunków roślin leczniczych, informacje na temat ich cechy, możliwości uprawy, sposobu zbioru oraz użycia. Cennym...
Książka Żyj w zgodzie ze swoją grupą krwi jest skierowana do wszystkich osób, które poszukują odpowiedzi na pytania, czym są grupy krwi, skąd się wzięły oraz jakie jest ich znaczenie i jaki mają...
Poradnik jest skierowany do osób cierpiących na dolegliwości wynikające z nieprawidłowego funkcjonowania układu hormonalnego. W dostępny sposób opisano poszczególne hormony, najpopularniejsze...
progresywne zasady odżywiania. Przepisy mistrzów promują jeden z najnaturalniejszych sposobów odżywiania oparty na nisko przetworzonej żywności roślinnej. Dr LeAnne Campbell, poprosiła światowej...
Dojrzewające w promieniach słońca i zroszone deszczem owoce to bardzo cenny składnik naszego codziennego jadłospisu. Zjadamy je chętnie, bo są bogate w wartości odżywcze, niskokaloryczne, a przy...
Trudno wyobrazić sobie nasz jadłospis bez warzyw. Zjadane jako przekąska, danie główne, w postaci koktajli, jako komponent ciast służą naszemu organizmowi bardziej niżeli jesteśmy w stanie to sobie...
W Starym Knedelkowie pachniało już świerkowymi drzewkami, czerwonym barszczykiem i pierniczkami. W powietrzu rozchodziła się ta nieuchwytna, najwspanialsza na świecie woń... Woń zbliżających się...
Co zapewnia spożywanie superproduktów? słuszne zaopatrzenie organizmu w wartościowe substancje odżywcze; silniejszy układ niepodatnościowy; energię i dobry nastrój; oczyszczenie organizmu;...
Poradnik, dzięki któremu warzywa staną się głównym komponentyem na talerzu.W tym niespotykanym i spektakularnie ilustrowanym poradniku autorka i prezenterka kulinarna, Alice Zaslavsky, pokazuje 50...
Pożywne i zdrowe smarowidła można przygotować niemal ze wszystkiego – lista produktów jest szczególnie bogata, a możliwości ich łączenia nieograniczone. Przekazane na samodzielnie upieczonym...
Obdarowywanie prezentami to jeden ze sposobów okazywania innym swojej sympatii. Podarować domowe smakołyki to ofiarować nowe doznania smakowe, emocje, wspomnienia... W książce oprócz 150 prostych...
Trudno wyobrazić sobie dziś rodzinną uroczystość czy okolicznościowe przyjęcie bez podania ciast, a już bez wątpienia nic nie zastąpi aromatu i smaku ciast przygotowanych w domu ze świeżych,...