spory owocowy sezon trwa! I nigdy się nie skończy. Na naszych stołach pojawiać się będą kolejno truskawki, czereśnie, agrest, porzeczki, maliny, morele, wiśnie, gruszki, śliwki, jabłka... Uff! Te...
Kochamy ziemniaki i zjadamy ich naprawdę dużo. To bez wątpienia najistotniej lubiane warzywo na polskim stole. Nie warto jednak ograniczać się jedynie do puree podawanego na obiad razem ze...
Gotowały moje babcie, gotują rodzice, gotuję i ja. Uwielbiam sezonową kuchnię, pełną smaków, z których można wyczarować pyszne dania. Pomysł na "Drugie śniadania i lunche" wypłynął z...
Domowe nalewki atrakcyjnie smakują, prawidłowo wpływają na zdrowie, są dumą domowej piwniczki i uatrakcyjnieniem spotkań z rodziną i przyjaciółmi. To także sposób na utrwalenie aromatów i smaków...
Niedzielne obiady to świetna okazja do spotkania w gronie rodziny albo przyjaciół. Lecz cóż zrobić, by nie jeść na okrągło schabowego? wystarczy skorzystać z naszych przepisów. W tek książce...
Książka kucharska z przepisami na przepyszne sałatki i dania z grilla - nie tylko w konwencjonalnym wydaniu. Idealne steki, kotleciki, szaszłyki, krewetki i warzywa - a wszystko owiane aromatycznym...
Poradnik, dzięki któremu warzywa staną się głównym komponentyem na talerzu.W tym niespotykanym i efektownie ilustrowanym poradniku autorka i prezenterka kulinarna, Alice Zaslavsky, prezentuje 50...