pokaźnanocne dekoracje to nie tylko jajka farbowane łupinami cebuli. Niedużo osób zdaje sobie sprawę jak dużo jest sposobów na farbowanie jajek i jak sporo nadzwyczajnych naturalnych barwników...
Katarzyna Cichopek, modna aktorka, prezenterka telewizyjna i tancerka, a zwykle mama kilkuletniego Adasia, doradza w książce, jak zapewnić dzieciom dobry wzrost i rozwój, dbając o ich zdrowe...
Gotuj kolorowo!KOLOROWANKI i PRZEPISYGotujesz coś smacznego i czekając na obiad czas możesz zapełnić ilustrowaniem dania. Książka łączy modne ostatnio kolorowanki z tematami smacznymi sprzedażowo,...
Konia z rzędem temu, kto nie był na diecie ani razu! Wszyscy to znamy (choć nie wszyscy się przyznajemy). Lekarze i media powtarzają nam nieustannie, że tylko wtedy będziemy zdrowi, gdy będziemy...
Nie od dziś wiadomo, że nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego...
W rolach głównych: kasza gryczana, amarantus, komosa (quinoa), brązowy ryż, soczewica, płatki owsiane, kasza jaglana, orkisz, kuskus i inne superzboża. Z tej książki czytelnik dowie się wszystkiego...
Książka dla wszystkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię. Oto najkorzystniejsze sycylijskie przepisy! Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca...
Dynia to bezdyskusyjnie królowa jesieni. Majestatyczna i unikatowa. Można jeść ją na kolisto! Pieczoną, gotowaną, smażoną a choćby na surowo. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które lubi...
Fascynacja smakami i aromatami, pionierskie podejście do tradycji, szczypta szaleństwa - oto przepis na atrakcyjną książkę kucharską. Janek Paszkowski - finalista polskiej edycji konkursu...
Ateny nie są łatwym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, lecz żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć lecz i oczarować. „Ateny do zjedzenia" – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera nas...
Dieta SIRT stała się sławna na całym świecie po tym, jak brytyjska piosenkarka Adele schudła ponad 40 kilogramów, jedząc posiłki oparte na założeniach tej diety. Jej efektowna przemiana...
Rezygnacja z cukru jeszcze nigdy nie była tak przystępna!Bez cukru da się żyć, a ten poradnik pokaże ci, jak zachować urozmaiconą i smaczną dietę, unikając zachcianek oraz niebezpieczeństw sięgania...
ale nie brakuje dowodów na to, że regularne i zbilansowane posiłki posiadają wyraźny wpływ na nasze zdrowie, samopoczucie i koncentrację, wielu z nas wciąż z trudnością przychodzi wypracowanie w...
Zielone koktajle to najnowszy hit w dietetyce! Green smoothies, czyli smaczne, zielone koktajle to prawdziwa eksplozja zdrowia w pysznej formie! różnorodność witamin i minerałów z zielonych (i nie...
nieprzeciętne przepisy na ciasta drożdżowe! Ciasta słodkie i wytrawne. Ciasto drożdżowe króluje wśród wszystkich ciast z uwagi na nieograniczone wprost możliwości komponowania z rozmaitymi...
Nietolerancja cukru mlecznego jest uwarunkowana genetycznie, jednak w niektórych przypadkach może być efektem schorzeń jelita i nieprawidłowego odżywiania się. Typowe dla niej są dolegliwości...
Kuchnia polska przez dłuższy czas pozostawała w cieniu innych kuchni europejskich, bez dwóch zdań zasługuje na uwagę i zachwyt jako kuchnia dostatnia, smaczna, czasami choćby wyrafinowana,...
Bycie diabetykiem nie oznacza, że musisz kompletnie zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie...
Lekko & zdrowo to kolekcja unikatowych książek kulinarnych zawierających łatwe przepisy na wyjątkowo smaczne dania. Każda z książek stanowi niezawodną pomoc w kuchni. Proponowane receptury...
Ramen krok po kroku to blisko 100 przepisów na jedno z najpopularniejszych dań kuchni japońskiej od bazowych, najprostszych, po bardziej złożone i finezyjne. Ta książka kucharska po brzegi...
Rezygnacja z produktów pochodzenia zwierzęcego nigdy nie była łatwiejsza! Możesz zacząć lepiej się odżywiać, nie zmieniając przy tym radykalnie swego stylu życia, a do tego nadal jeść smaczne i...
Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie smarowidłem nadzwyczajnym na kanapki. Stały się idealnym dodatkiem do serów, mięs i deserów.choćby te klasyczne coraz częściej kuszą nas słodkimi...
Poradnik, dzięki któremu warzywa staną się głównym elementyem na talerzu.W tym niespotykanym i spektakularnie ilustrowanym poradniku autorka i prezenterka kulinarna, Alice Zaslavsky, przedstawia 50...
Rodzinne gotowanie to coś więcej aniżeli tylko zbiór przepisów. Ta książka może stać się podstawą w kuchni i początkiem kulinarnej podróży dla śladowych i obszernych. Autorka akcentuje,nad wyraz...