ZUPY. KonwencjonalnE, PRZECIERANE, OWOCOWE, NA ZIMNO I NA GORĄCO. KANON tradycyjnEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W tomie "Zupy" znalazły się zarówno polewki idealnie wszystkim...
JAJKA I SERY, CZYLI najlepszE OMLETY, ZAPIEKANKI, SAŁATKI. KANON konwencjonalnEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W kolekcji,,Kanon tradycyjnej Kuchni Polskiej" ukazujemy najlepsze,...
W naszych supermarketach pojawia się coraz więcej egzotycznych owoców, o których pochodzeniu oraz walorach smakowych czy zdrowotnych wiemy niezbyt sporo. Mijamy je obojętnie często dlatego, iż nie...
Ziemniaki – smaczne i pożywne – w kuchni są niezastąpione. Można z nich przygotować potrawy proste i wyszukane, konwencjonalne i oryginalne. Jeśli lubisz eksperymentować, mieszać smaki, z...
750 klasycznych polskich potraw to prezentacja najistotniej typowych i sprawdzonych przepisów należących do kanonu polskiej kuchni. Nasza kuchnia narodowa jest przebogata, warto więc podstawowe...
Ryby są smaczne i zdrowe. Warto jeść ryby, próbować najróżniejsze gatunki. Przygotujesz z nich smaczne przekąski, pożywne zupy i wytworne dania obiadowe. Karp, łosoś, sandacz, okoń, a także...
Poradnik, dzięki któremu warzywa staną się głównym elementyem na talerzu.W tym nieporównanym i przepięknie ilustrowanym poradniku autorka i prezenterka kulinarna, Alice Zaslavsky, demonstruje 50...
Słownik jest dedykowany dla wszystkich, którzy pracują albo zamierzają pracować za granicą w sektorze gastronomicznym, pubach, restauracjach, kawiarniach, stołówkach itp. Niezwykle przydatny będzie...
W tomie "Przekąski" znalazły się receptury na masło, smalec, kremy, pasty, faszerowane jaja, śledzie i inne śladowe przekąski, a także galarety, musy, pasztety i sałatki. Kanon tradycyjnej...