Reprint broszurki z 1929 roku z łatwymi i smacznymi sposobami na przygotowywanie dań z drobiu. Autorka zebrała 60 przepisów na zupy, pieczenie, pasztety, zimne dania i podroby z kurcząt i kur,...
Robert Winckiewicz, dobrze już znany wielu czytelnikom, w swej najnowszej książce zamieszcza przepisy na świeże pyszne i zdrowe produkty. W tym opracowaniu obok wcześniejszych przepisów czytelnik...
Kolejna książka Roberta Winckiewicza tym razem poświęcona jest przechowywaniu żywności w słoikach i puszkach. Opisane zostały sposoby konserwowania nie tylko mięsa, ale także warzyw i owoców....
Trudno przecenić wpływ diety na zdrowie – konsekwentnie stosowana wspomaga przemianę materii, powiększa niepodatność na infekcje, wpływa prawidłowo na nastrój, wygląd i samopoczucie.W „Zdrowo...
W książce "Kuchenne szaleństwa" odszukasz zaskakująco proste przepisy na lekkie przekąski, pożywne śniadania, szybkie obiady i zdrowe desery, które możesz bez trudu przygotować w zależności...
Reprint broszurki z 1931 roku. Ponad 70 przepisów, jak przyrządzać smaczne dania z cielęciny. I tak znajdą się tu sposoby na różnorakie potrawki i gulasze, marynowaną pieczoną cielęcinę, sznycle,...
Reprint broszurki z 1928 roku z 80 przepisami na przygotowywanie smacznych prostych sałat i sałatek. W poradniku odnajdziemy przepisy na sałaty zielone i sosy do sałat, sałatki kartoflane i...
Ta książka jest skierowana do entuzjastów najszlachetniejszego trunku, jaki nauczył się przygotowywać człowiek. Barman Gianfranco Di Niso otworzy przed nami znakomity, pełen niespodzianek świat...
Uwielbiam! Czasem mam ochotę na czystą kaszę jaglaną bez żadnych dodatków. Taka kasza ma magiczne działanie. Wzmacnia od środka. Przywraca do równowagi. Uspokaja żołądek. Pieści skórę. Kiedy wracam...
Przepisy z książek kucharskich znajdujących się w tym komplecie pozwolą nie tylko zaspokoić nawet najbardziej skrywane pragnienia łakomczucha, ale także zyskać świadomość, że potrawy z makaronem,...
duży dobór funkcjonalnych przepisów na pyszne dżemy, konfitury i galaretki, przyrządzone z przeróżnych owoców: jabłek, gruszek, śliwek, malin, porzeczek, fig... Smacznego! Tytuł Dżemy Autor praca...
wielki dobór praktycznych przepisów na pyszne potrawy, których najważniejszym komponentyem są ziemniaki. Zupy, sałatki, zapiekanki, przystawki... Smacznego! Tytuł Ziemniaki Autor praca zbiorowa...
Poradnik, dzięki któremu warzywa staną się głównym elementyem na talerzu.W tym niesłychanym i spektakularnie ilustrowanym poradniku autorka i prezenterka kulinarna, Alice Zaslavsky, demonstruje 50...