Barbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia, a także absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. Mieszka w Warszawie. Jako dziecko...
Choroby autoimmunologiczne to takie, w których w wyniku najróżniejszych czynników środowiskowych, stresu czy nieprawidłowego stylu życia dochodzi do zaburzeń układu opornościowego. Organizm...
To, w jaki sposób odżywiamy się, ma ogromne znaczenie dla naszego zdrowia, kondycji fizycznej oraz ogólnego samopoczucia. Nieprzemyślana dieta naraża nas na mnóstwo problemów. W żywności czają się...
Poradnik jest skierowany do rodziców, którzy chcą zdrowo i racjonalnie odżywiać swoje dzieci. W książce znajdą odpowiedzi na nurtujące ich pytania dotyczące karmienia naturalnego i nienaturalnego....
Dietetycy są zgodni,dobrze zbilansowana dieta wegetariańska ma dobry wpływ na zdrowie. U wegetarian rzadziej występują: otyłość, choroba niedokrwienna serca, nadciśnienie tętnicze, cukrzyca,...
Histamina wyprodukowana w naturalnych procesach w organizmie człowieka jest - w trafnych ilościach - potrzebna do życia. Jednak u alergików i osób z nietolerancją histamina zawarta w lekach i...
Autorki w przystępny sposób przedstawiają kwestie dotyczące zdrowego odżywiania dzieci w najróżniejszych grupach wiekowych. Osobny rozdział poświęcają żywieniu przyszłych matek. W poradniku...
Chcesz zacząć piec domowy chleb, ale nie masz czasu albo nie wiesz, jak się za to zabrać? Ta książka jest dla ciebie. Dowiesz się z niej wszelkiego, czego potrzebujesz, żeby przygotować swój...
Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine autorstwa Anny Wojciechowskiej to wersja angielska należycie znanej książki kucharskiej, dostępnej w naszej ofercie od 2014 r. Książka całkowicie w...