Minęły już trzy lata od ukazania się pierwszej edycji książki Anny Ciesielskiej "Filozofia zdrowia". Jest to czas wystarczający, aby przekonać się, czy sprawdza się zawarta w książce...
La dolce vita – słodkie życie, pełne wyrafinowanych smaków, chce mieć każdy z nas. Kolejna odsłona cukierniczych cudów autorstwa Agaty Stankiewicz i Małgorzaty Nagat otwiera nam ich świat. Mamy tu...
Łasuchy i Słodyczoholicy! Jeśli na widok „blondie z cieciorki" źrenice same się wam zwiększają, a „daktylowa nutella" trafia w wasz gust i pobudza kubki smakowe, to mamy dla was doskonałą...
Zdrowie inicjuje się w brzuchu Justina i Erici Sonnenbergów to książka, która uczula nas na zależność między dobrymi bakteriami a niepodatnością. Mikroflora jelit jest niepowtarzalna i wpływa na...
Napisałam tę książkę, aby zachęcić do pełnowartościowego odżywiania się, opartego na naturalnych produktach. Mam na myśli dietę, dzięki której można w prosty i naturalny sposób zapobiegać chorobom,...
Alchemia pożywienia to znaczne źródło wiedzy na temat leczniczych atrybuty pożwienia. Skrupulatny przegląd poszczególnych grup (zboża, warzywa, strączkowe, owoce, orzechy, nasiona, produkty...
nowe zwiększone i uaktualnione wydanie bestsellerowej Odnowy na talerzu. Książka jest owocem osobistych doświadczeń autorki, która odzyskała zdrowie dzięki specjalistycznym źródłom wiedzy i...
Kuchnia według Pięciu Przemian daje świadomość, iż żywienie jest sprawą fundamentalną dla zdrowia i kondycji. Po lekturze Filozofii zdrowia i Filozofii życia już wiecie, że dolegliwości i choroby...
Poradnik, dzięki któremu warzywa staną się głównym elementyem na talerzu.W tym niesłychanym i efektownie ilustrowanym poradniku autorka i prezenterka kulinarna, Alice Zaslavsky, ukazuje 50...
Smaczna oraz mądra kuchnia Anety i Jaśka Kuroniów to kuchnia dla każdego. Wydawać by się mogło, że decydując się na napisanie tej książki, autorzy postawili przed sobą trudne zadanie. Co zrobić,...
Czy można odżywiać się zdrowo i jednocześnie zachować zgrabną sylwetkę, spożywając słodkie przysmaki? Odpowiedzi na to pytanie od lat poszukują równocześnie dietetycy, jak i profesjonalni kucharze...