tworzony jako zwyczajny pulpet mięsny, hamburger przekształcił się z czasem w jedyne i specyficzne danie. Istnieje mnóstwo wariacji na temat hamburgera: mięsny, rybny lub wegetariański. W książce...
Pełna smaków książka laureata 11. Edycji MasterChef Polska. To pierwszy taki przypadek w polskiej wersji programu MasterChef. Kuba Tomaszczyk w 2016 r. Zajął drugie miejsce w programie MasterChef...
Dna moczanowa. Poradnik dla Pacjenta, wyd. Drugie to. Dowiesz się, jak pokonać dnę, a Twoje życie stanie się łatwiejsze. W poradniku wynajdziesz ponadto jadłospisy, które pomogą Ci w przestrzeganiu...
Poznaj smaki wielokulturowej Jerozolimy zawarte w potrawach, które prezentują niezrównaną hojność regionu. Szakszuka to nazwa dania wywodzącego się z Afryki Północnej – po arabsku słowo to oznacza...
Jain Gately, brytyjski historyk kultury oraz powieściopisarz, w sposób rozległy jak jeszcze nikt dotąd opisał nader ważną rzecz w ludzkiej kulturze: picie napojów alkoholowych. Imponujący zamysł...