La dolce vita – słodkie życie, pełne wyrafinowanych smaków, chce mieć każdy z nas. Kolejna odsłona cukierniczych cudów autorstwa Agaty Stankiewicz i Małgorzaty Nagat otwiera nam ich świat. Mamy tu...
Pełna smaków książka laureata 11. Edycji MasterChef Polska. To pierwszy taki przypadek w polskiej wersji programu MasterChef. Kuba Tomaszczyk w 2016 r. Zajął drugie miejsce w programie MasterChef...
Reprint broszurki z 1929 roku z łatwymi i smacznymi sposobami na przygotowywanie dań z drobiu. Autorka zebrała 60 przepisów na zupy, pieczenie, pasztety, zimne dania i podroby z kurcząt i kur,...
Reprint broszurki z 1931 roku. Ponad 70 przepisów, jak przyrządzać smaczne dania z cielęciny. I tak znajdą się tu sposoby na różnorakie potrawki i gulasze, marynowaną pieczoną cielęcinę, sznycle,...
Reprint broszurki z 1928 roku z 80 przepisami na przygotowywanie smacznych łatwych sałat i sałatek. W poradniku znajdziemy przepisy na sałaty zielone i sosy do sałat, sałatki kartoflane i...
Poznaj smaki wielokulturowej Jerozolimy zawarte w potrawach, które prezentują nieporównaną hojność regionu. Szakszuka to nazwa dania wywodzącego się z Afryki Północnej – po arabsku słowo to oznacza...
Jain Gately, brytyjski historyk kultury oraz powieściopisarz, w sposób rozległy jak jeszcze nikt dotąd opisał nader ważną rzecz w ludzkiej kulturze: picie napojów alkoholowych. Imponujący zamysł...
Smaczna i mądra kuchnia Anety i Jaśka Kuroniów to kuchnia dla każdego. Wydawać żeby się mogło, iż decydując się na napisanie tej książki, autorzy postawili przed sobą nieprzystępne zadanie. Co...
Czy można odżywiać się zdrowo i jednocześnie zachować zgrabną sylwetkę, spożywając słodkie przysmaki? Odpowiedzi na to pytanie od lat poszukują zarówno dietetycy, jak i profesjonalni kucharze czy...