La dolce vita – słodkie życie, pełne wyrafinowanych smaków, chce mieć każdy z nas. Kolejna odsłona cukierniczych cudów autorstwa Agaty Stankiewicz i Małgorzaty Nagat otwiera nam ich świat. Mamy tu...
Reprint broszurki z 1929 roku z prostymi i smacznymi sposobami na przygotowywanie dań z drobiu. Autorka zebrała 60 przepisów na zupy, pieczenie, pasztety, zimne dania i podroby z kurcząt i kur,...
Robert Winckiewicz, prawidłowo już znany wielu czytelnikom, w swej najnowszej książce zamieszcza przepisy na świeże pyszne i zdrowe produkty. W tym opracowaniu obok wcześniejszych przepisów...
Kolejna książka Roberta Winckiewicza tym razem poświęcona jest przechowywaniu żywności w słoikach i puszkach. Opisane zostały sposoby konserwowania nie tylko mięsa, ale także warzyw i owoców....
Reprint broszurki z 1931 roku. Ponad 70 przepisów, jak przyrządzać smaczne dania z cielęciny. I tak znajdą się tu sposoby na różnorakie potrawki i gulasze, marynowaną pieczoną cielęcinę, sznycle,...
W książce "Kuchenne szaleństwa" odszukasz zaskakująco proste przepisy na lekkie przekąski, pożywne śniadania, szybkie obiady i zdrowe desery, które możesz bez trudu przygotować w zależności...
Trudno przecenić wpływ diety na zdrowie – konsekwentnie użytkowana wspomaga przemianę materii, powiększa niepodatność na infekcje, wpływa należycie na nastrój, wygląd i samopoczucie. W „Zdrowo...
Reprint broszurki z 1928 roku z 80 przepisami na przygotowywanie smacznych przystępnych sałat i sałatek. W poradniku wyszukamy przepisy na sałaty zielone i sosy do sałat, sałatki kartoflane i...
Ta książka jest skierowana do sympatyków najszlachetniejszego trunku, jaki nauczył się przygotowywać człowiek. Barman Gianfranco Di Niso otworzy przed nami świetny, pełen niespodziewanek świat...
Przepisy z książek kucharskich znajdujących się w tym zestawie pozwolą nie tylko zaspokoić nawet najszczególniej skrywane pragnienia łakomczucha, ale także zyskać świadomość, że potrawy z...
duży dobór funkcjonalnych przepisów na pyszne potrawy, których najważniejszym składnikiem są ziemniaki. Zupy, sałatki, zapiekanki, przystawki... Smacznego! Tytuł Ziemniaki Autor praca zbiorowa...
Jain Gately, brytyjski historyk kultury oraz powieściopisarz, w sposób rozległy jak jeszcze nikt dotąd opisał nader ważną rzecz w ludzkiej kulturze: picie napojów alkoholowych. Imponujący zamysł...
Smaczna, a także mądra kuchnia Anety i Jaśka Kuroniów to kuchnia dla każdego. Wydawać by się mogło, iż decydując się na napisanie tej książki, autorzy postawili przed sobą niełatwe zadanie. Co...
Czy można odżywiać się zdrowo i równocześnie zachować zgrabną sylwetkę, spożywając słodkie przysmaki? Odpowiedzi na to pytanie od lat poszukują jednocześnie dietetycy, jak i profesjonalni kucharze...