Książka Kuchnia grecka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein nawiązuje do podstawowych tradycji, z których wywodzi się każda kuchnia śródziemnomorska. Ogólnie kuchnia grecka postrzegana jest jako...
Opis: Miętówka, pieprzówka, cytrynówka... Któż z nas nie widział w babcinym kredensie stylowych karafek ze smacznymi, ziołowymi nalewkami o intensywnych kolorach? Któż z nas nie próbował na...
Cukrzyca - choroba cywilizacyjna - dotyka coraz więcej osób, równocześnie młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy...
Czym różni się ryż genmai od ryżu hakuami? Do czego podaje się wasabi? Co powoduje, iż sushi potrafi olśnić choćby najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbily...
Sałatki warzywne, to lubiana, lecz nie za każdym razem używana przez osoby odchudzające się tak zwana dieta redukcyjna. Dostarcza ona organizmowi poniżej 1000 kalorii dziennie. Dzięki temu pozwala...
Dla wszelkich, którzy rozsmakowali się w powieści niepokaźne kobietki Wyborny pieczony dorsz w sosie tatarskim, rozpływające się w ustach bonbons with mottoes… zarówno wysmakowane potrawy o...
bezprecedensowy poradnik o oporności niejednokrotnie łapiesz infekcje i przeziębienia? Alergie skutecznie uprzykrzają ci życie? Bliska osoba walczy z chorobami autoimmunologicznymi? A przecież są...
Kolejna książka z serii Ocalić od zapomnienia poświęcona jest tradycjom polskiego stołu i spiżarni.wynajdziemy w niej charakterystykę konwencjonalnych polskich produktów spożywczych, tzn. Takich,...
Każdy chce wyglądać szczupło, modnie i niebanalnie - słowem przepięknie. I to bez względu na wiek. Jak to zrobić? To proste, wystarczy pozbyć się kilku zbędnych kilogramów. Kobiety zastanawiają się...
Barbara Jakomowicz Klein w książce DIETA DLA MÓZGU stara się odpowiedzieć na pytania: czy istnieje ścisły związek między tym co jemy, a wydolnością i możliwością zahamowania procesów starzenia się...
Przed Państwem kolejna książka z linii Kuchnie świata. Dzieło niezwykle oczekiwane i idealnie wydane dla smakoszy WSPÓŁCZESNA KUCHNIA AZJATYCKA. Obejmuje ona tradycyjne i te bardziej wyszukane...
Piotr Ogiński jest nadzwyczajnym kucharzem, potrafiącym w niebanalny sposób przekazać swoją wiedzę o tajnikach kuchni. Prowadzi bardzo popularny blog kulinarny Kocham gotować. Lubi poznawać świeże...
Wszystko, co chcesz wiedzieć o winie, ale boisz się zapytać.Postawmy sprawę jasno: wino i ludzie są dla siebie stworzeni. Dlatego nie musisz być znawcą, by rozpoznać, czy jest korzystne, dobrać je...
Czy jest udoskonalona randka od takiej, w trakcie której ktoś ugotuje Ci pyszną kolację...?Chyba tylko taka, po której dostaniesz śniadanie do łóżka.Daj się uwieść niezwykłym potrawom Testardiego,...
Przepisy na nieskomplikowane do przygotowania, niezbyt czasochłonne i smaczne potrawy. Dziś problem diety bezglutenowej dotyka coraz więcej osób. Glutenu muszą unikać chorzy na celiakię i cierpiący...
Tak smakuje Lwów!Barszcz ukraiński, ćwikła, gołąbki, bliny oprószone cukrem pudrem… Smaki, które wielu z nas pamięta z kuchni swoich babć. Swojskie, aromatyczne i proste dania ze części, które...
Jak zamówić piwo w 25 językach, by móc ugasić pragnienie w każdym miejscu i o każdej porze. Jak udoskonalić umiejętność zawierania nowych znajomości dzięki poznaniu gotowych zwrotów, a nie tylko...
Jain Gately, brytyjski historyk kultury, a także powieściopisarz, w sposób rozległy jak jeszcze nikt dotąd opisał nader ważną rzecz w ludzkiej kulturze: picie napojów alkoholowych. Imponujący...
Superżywność jest na ustach wszystkich pragnących zdrowo żyć. Jeżeli do tej pory uważaliście, iż jak chia czy jagody goi musi pochodzić z zamorskich krajów, dzisiaj macie okazję zmienić zdanie....
Koktajle są kolorowe, smaczne i na czasie. Czy przygotowanie ich jest skomplikowane? Oczywiście, że nie. Wystarczy sięgnąć po ogólno dostępne, lubiane i proste składniki. Wszystko to, co serwowane...