W naszej książce znajdą Państwo przepisy na:- warzywa faszerowane- samodzielne dania z warzyw i nie tylko: sałatki z kurczakiem, rybami, ryżem, makaronem...- warzywne dodatki do innych dań.linia...
wyprodukowany jako zwyczajny pulpet mięsny, hamburger przekształcił się z czasem w jedyne i oryginalne danie. Istnieje sporo wariacji na temat hamburgera: mięsny, rybny albo wegetariański. W...
Chcesz zacząć piec domowy chleb, lecz nie masz czasu lub nie wiesz, jak się za to zabrać? Ta książka jest dla ciebie. Dowiesz się z niej wszelkiego, czego Ci potrzeba, żeby przygotować swój...
Wędzenie i wędliny to świetna książka z przepisami i poradami na domowy wyrób mięsa. Jest to idealna lektura dla tych, którzy chcą poprawić jakość i smak spożywanych produktów. Dla wielu stało się...
Kuchnia grecka to dział sztuki kulinarnej wywodzącej się i standardowej dla Grecji i Greków. Typowo postrzegana jest jako zdrowa i prosta. Cechuje się m.in. Lubianym w kuchniach śródziemnomorskich...
Jain Gately, brytyjski historyk kultury oraz powieściopisarz, w sposób rozległy jak jeszcze nikt dotąd opisał nader ważną rzecz w ludzkiej kulturze: picie napojów alkoholowych. Imponujący zamysł...