Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii zezwala na skuteczne opanowanie niezbędnego w pracy słownictwa. Adekwatnie dostosowane ćwiczenia posiadają na celu zapewnienie...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Ukazuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania zasad...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Prezentuje wiedzę i...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Prezentuje wiedzę i uczy...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz i technik żywienia i usług gastronomicznych: ukazuje treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 - Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Rozwija...
Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają, przyrządzając swoje wybitne potrawy. Dzisiaj możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni. Jak...
Włoska radość zaklęta w rożku Przenieś się do słonecznej Italii, zatrzymaj się na rozgrzanych schodach toskańskiego miasteczka, zmruż oczy, wpatrując się w lazurowe morze Ligurii, wsłuchaj się w...
Twój talerz rozkwitnie! Dzięki świeżym dodatkom z ogrodu i natury będziesz w stanie wyczarować nieporównane potrawy. Przepisy są proste, komponenty zbierzesz dosłownie w chwilę. Mniszek lekarski i...
FARINA – KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA Kuchnię śródziemnomorską można opisać przy pomocy zaledwie kilku słów. Mąka, wino, ryba i oliwa – komponenty najkorzystniejszej jakości, z których wyczarujesz...
JEDYNA książka o kuchni włoskiej, której potrzebujesz. WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Italii. Ta obfita księga, pełna zdjęć, przepięknych ilustracji, map, {pomocn|przydatn)ych wykresów,...
Od dziecka powtarzano nam, iż śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia.Za to kolacja może być tym najprzyjemniejszym!Dorastaliśmy w przekonaniu, iż kolacja to kanapka z serem albo pizza na...
Odnajdź umami i poznaj potrawy, które towarzyszą Japończykom od dzieciństwa."Domowa kuchnia japońska" to fantastyczne smaki znane z dzieciństwa spędzonego w Tokio, receptury mamy i babci....
VADEMECUM kuchni francuskiej.znajdziesz tu WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji.Ile bąbelków zawiera się w jednej butelce szampana?Kto mieszka w serze casgiu merzu?Czy tosty francuskie...
Kevin Aiston - prezenter telewizyjny i radiowy, artysta kabaretowy, znany z rozbawiania Polaków w talk-show "Europa da się lubić", nadawanego poprzez lata w TVP2. Współautor kilku książek...