Zmień dietę, żyj uważniej, nie daj się chorobie!Choroba Hashimoto to obniżony komfort życia, problemy skórne, wypadanie włosów, przybieranie na wadze i problemy z płodnością. Częściej dotyka ona...
Kulinarna podróż po świecie dla diabetyków i nie tylko!W poradniku znajdziesz blisko 150 przepisów zaczerpniętych z najważniejszych kuchni europejskich oraz z kuchni chińskiej, japońskiej i...
Domowe wino może powstać nie tylko z winogron. Wyrób win z innych owoców i z warzyw, kwiatów, ziaren i ziół to hobby z tradycjami. Produkcja trunków z tych komponentów, które zbierzesz w...
Nietolerancja cukru mlecznego jest uwarunkowana genetycznie, jednak w niektórych przypadkach może być konsekwencją schorzeń jelita i nieprawidłowego odżywiania się. Charakterystyczne dla niej są...
Dieta keto może być kolorowa, przeróżna, a zarazem wysmakowana! W tej wyjątkowej książce kucharskiej znajdziesz 101 przepisów na śniadania na słono i na słodko, obiady: sycące zupy, przepyszne...
Zdrowe jelita to wyczerpujący, rzetelny poradnik dla osób chorujących na SIBO – przerost flory bakteryjnej w jelicie cienkim.Ból brzucha, dyskomfort, wzdęcia, biegunki i zaparcia to tematy, o...
Łosoś zapieczony z zielonymi warzywamiKopytka z wędzonym twarogiemChałka z kruszonąZupa pomidorowa z trzech ryb i dużo innych apetycznych przepisów Kuchnia na pełnej petardzie to nie tylko zbiór...
W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno! To świat pełen różnych smaków, odcieni i aromatów. Wszystko dzięki warzywom – tym powszednim, znanym od lat – jak marchewka, papryka czy ziemniaki, i...
PONAD 150 PYSZNYCH PRZEPISÓW NA ZDROWE POSIŁKI DLA PRZYSZŁYCH MAM!No i stało się! Będziesz mamą! z całą pewnością towarzyszą ci nie lada emocje, a obok radości pojawia się także niepokój o przebieg...
Kuchnia koreańska? Powiesz: wiem, to przecież kimchi! Masz rację,aczkolwiek kiszona na ostro kapusta (zwana u nas pekińską) jest – obok bap, czyli ryżu – sercem koreańskiego menu, to kuchnia tego...
obecnie powszechnie przyjmuje się, iż dieta oparta na zbożach, owocach i warzywach strączkowych to przepustka do zdrowia i witalności. Zważywszy na ograniczony wpływ tego typu diety na środowisko,...
Przetwory owocoweTradycyjne, gustowne, egzotyczneSmak lata zamknięty w słoiku – tak najprościej można określić to, czym są przetwory owocowe. Pozwalają radować się smakiem i aromatem owoców choćby...
Przetwory owocowe klasyczne, wyszukane, egzotyczne Smak lata zamknięty w słoiku – tak najprościej można określić to, czym są przetwory owocowe. Pozwalają radować się smakiem i aromatem owoców nawet...
Autorka poradnika w wyjątkowo dostępny sposób objaśnia, czym jest IG, jak policzyć jego wartość w posiłkach i dlaczego powinniśmy dbać o to, żeby była jak najniższa. Dieta o niskim indeksie...
Z garnka i piekarnika, do smarowania i podjadania, przepisy do celebrowania czasu w kuchni, proste desery z nutką ekstrawagancji oraz kuchenne potrzebniki, czyli dodatki o obszernej sile rażenia....
Z garnka i piekarnika, do smarowania i podjadania, przepisy do celebrowania czasu w kuchni, nietrudne desery z nutką ekstrawagancji oraz kuchenne potrzebniki, czyli dodatki o sporej sile rażenia....
Książka dla wszystkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię.Oto najkorzystniejsze sycylijskie przepisy!Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca...
Książka dla wszystkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię.Oto najlepsze sycylijskie przepisy!Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca Maugeri...
Jak słodko być zakochanym! Wszystkim, których ugodziła strzała amora, dedykujemy naszą uroczą książeczkę. Wynajdziecie w niej przepisy na wysublimowane desery i kuszące ciasta. Zróbcie we dwoje...
Dynia to niezaprzeczalnie królowa jesieni. Majestatyczna i nieszablonowa. Można jeść ją na okrągło! Pieczoną, gotowaną, smażoną a nawet na ascetycznie. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które...
Ateny nie są nietrudnym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować."Ateny do zjedzenia" - kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna...
Nowa książka jednej z najmocniej lubianych i szanowanych postaci polskiej sceny kulinarnej. Michał Korkosz, lepiej znany jako Rozkoszny, autor bloga rozkoszny.pl powraca z nową porcją ekscytujących...
Cudze chwalicie, swego nie jecie!Podzieliliśmy niniejszą książkę na dwa działy, w których ukazujemy najróżniejsze sposoby wykorzystania w kuchni owoców z polskich sadów i ogrodów, a także warzyw z...