Łosoś zapieczony z zielonymi warzywamiKopytka z wędzonym twarogiemChałka z kruszonąZupa pomidorowa z trzech ryb i sporo innych apetycznych przepisów Kuchnia na pełnej petardzie to nie tylko zbiór...
Książka Zioła. Naturalne lekarstwa z pól i ogrodów mieści charakterystykę 100 gatunków roślin leczniczych, dane na temat ich cechy, możliwości uprawy, sposobu zbioru i zastosowania. Cennym...
Książka Żyj w zgodzie ze swoją grupą krwi jest skierowana do wszystkich osób, które poszukują odpowiedzi na pytania, czym są grupy krwi, skąd się wzięły, a także jakie jest ich znaczenie i jaki...
Poradnik jest skierowany do osób cierpiących na dolegliwości wynikające z nieprawidłowego funkcjonowania układu hormonalnego. W przystępny sposób opisano poszczególne hormony, najpopularniejsze...
Dojrzewające w promieniach słońca i zroszone deszczem owoce to wyjątkowo cenny element naszego codziennego jadłospisu. Zjadamy je z ochotą, bo są bogate w wartości odżywcze, niskokaloryczne, a przy...
Trudno wyobrazić sobie nasz jadłospis bez warzyw. Zjadane jako przekąska, danie główne, w postaci koktajli, jako składnik ciast służą naszemu organizmowi bardziej niżeli jesteśmy w stanie to sobie...
Zbiór wyśmienitych i sprawdzonych przepisów na różnorodnego rodzaju ciasta, babki, placki i ciasteczka. Samodzielne wykonanie pysznego deseru przyniesie satysfakcję przygotowującemu, a...
Opis: Zbiór 75 sprawdzonych przepisów pochodzących z polskiej tradycyjnej kuchni. Książka zawiera porady od czego zacząć własną produkcję słoików do spiżarni, jak wybierać warzywa i w jaki sposób...
Zbiór 75 sprawdzonych przepisów pochodzących z polskiej konwencjonalnej kuchni. Książka mieści porady od czego zacząć własną produkcję słoików do spiżarni, jak wybierać owoce i w jaki sposób...
Z garnka i piekarnika, do smarowania i podjadania, przepisy do celebrowania czasu w kuchni, nietrudne desery z nutką ekstrawagancji oraz kuchenne niezbędniki, czyli dodatki o wielkiej sile rażenia....
Z garnka i piekarnika, do smarowania i podjadania, przepisy do celebrowania czasu w kuchni, nieskomplikowane desery z nutką ekstrawagancji oraz kuchenne potrzebniki, czyli dodatki o dużej sile...
Książka dla wszelkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię.Oto najlepsze sycylijskie przepisy!Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca Maugeri...
Książka dla wszelkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię.Oto najkorzystniejsze sycylijskie przepisy!Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca Maugeri...
Dynia to bezdyskusyjnie królowa jesieni. Majestatyczna i unikatowa. Można jeść ją na krągło! Pieczoną, gotowaną, smażoną a choćby na minimalistycznie. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które...
Propozycje różnorodnych przepisów potraw z grzybami. Niezwykły aromat jak jeszcze walory smakowe grzybów sprawiają, iż należą one do najpopularniejszych i najbardziej szanowanych specjałów kuchni...
Ateny nie są łatwym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, lecz żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć lecz i oczarować."Ateny do zjedzenia" - kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera...
Opracowana przez lekarza medycyny dr producent Haymana dieta pegańska bije rekordy popularności. W założeniu ma jednoczyć najszczególniej prawidłowe dla zdrowia człowieka wybrane komponenty diet...
Nowa książka jednej z najbardziej modnych i renomowanych postaci polskiej sceny kulinarnej. Michał Korkosz, lepiej znany jako Rozkoszny, autor bloga rozkoszny.pl powraca z nową porcją ekscytujących...
Pożywne i zdrowe smarowidła można przygotować niemal ze wszystkiego – lista produktów jest bardzo bogata, a możliwości ich łączenia nieograniczone. Podane na samodzielnie upieczonym chlebie lub...
Trudno wyobrazić sobie dziś rodzinną uroczystość czy okolicznościowe przyjęcie bez podania ciast, a już bez dwóch zdań nic nie zastąpi aromatu i smaku ciast przygotowanych w domu ze świeżych,...