Ta książka całkowicie zmieni twoje spojrzenie na gotowanie w plenerze! odszukasz tu przepisy autorskie, a także tradycyjne, przeniesione z kuchni tradycyjnej do polowej, aby żar z ogniska dodał im...
Chleb bez glutenu$609 To prostsze aniżeli myślisz! Początki przygody z bezglutenowymi wypiekami typowo nie są przystępne. Pieczywo bez dodatku klasycznych mąk często wychodzi twarde albo niewiele...
Każdy z nas ma czasem kulinarne zachcianki! Nie chcesz spędzać w kuchni kilku godzin ani szukać jedzenia na telefon? Darek Kuźniak podsunie ci pomysły na coś szybkiego i smacznego ze składników,...
Svetlana Ovsyankina, tancerka Polskiego Baletu Narodowego i autorka bestsellerowej książki Fit przepisy od baletnicy, powraca z porcją nowych przepisów! Dieta baletnicy musi być odżywcza, dawać...
Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii umożliwia produktywne opanowanie koniecznego w pracy słownictwa. Optymalnie dostosowane ćwiczenia posiadają na celu zapewnienie...
Odkryj zieloną stronę mocy! Kilka lat temu autorka wraz ze swoją rodziną przeszła na dietę całkowicie roślinną. Zadecydowały o tym względy etyczne, a zmiana błyskawicznie zaowocowała poprawą...
Gotuj zdrowo i pysznie według zasad mikroodżywiania! Mikroodżywianie to nauka wykazująca związki między stanem zdrowia człowieka a niedoborami komórkowymi wynikającymi z tego, jak się odżywiamy.Co...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Pokazuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania...
Koniec nudnych kanapek z serem! Nadeszła pudełkowa rewolucja! Spędzasz większość dnia poza domem, ale chcesz jeść zdrowo? Nie masz czasu na codzienne gotowanie? Szukasz pomysłów na proste i smaczne...
Wez udzial sie w wegetarianskiej uczcie i zakochaj sie w bezmiesnym gotowaniu! Masz ochote na cos pysznego$765 Cos szybkiego i sycacego, a moze cos bardziej gustownego, co olśni cie niespodzianym...
Łosoś zapieczony z zielonymi warzywamiKopytka z wędzonym twarogiemChałka z kruszonąZupa pomidorowa z trzech ryb i niemało innych apetycznych przepisów Kuchnia na pełnej petardzie to nie tylko zbiór...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Pokazuje wiedzę i uczy...
Przygotuj sobie coś pysznego w kwadrans! Marta Maciurzyńska, autorka modnego profilu na Instagramie @zdrowo_w_15_minut powraca z kolejną częścią swojej bestsellerowej książki i mnóstwem...
Polskie pola i ogrody kryją w sobie mnóstwo kulinarnych skarbów. Ta książka uczy, jak wprowadzić do codziennego menu rośliny o niebanalnych smakach i wartościowych składnikach. Z pokrzywy i...
Masz dość codziennego liczenia kalorii, planowania jadłospisów i dokładnego sporządzania listy zakupów? Anna Zyśk, autorka modnego profilu @jedz.pysznie, przychodzi z pomocą! Jedz zdrowo i nie...
Comfort food to jedzenie dla ciała i duszy! Przypomnij sobie ukochane dania z dzieciństwa, miłe chwile spędzone w kuchni z mamą lub babcią. Ta książka to zbiór klasycznych polskich przepisów, które...
Jedz pysznie i zdrowo przez cały rok! To właśnie świeże warzywa i owoce z lokalnych upraw powinny być podstawą naszej diety. W odpowiednim dla nich sezonie są nie tylko najtańsze,przeważnie...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
Nie masz czasu na gotowanie? Każdego dnia zastanawiasz się, co zjeść, aby było zdrowo i smacznie, a przy tym z łatwością i szybko? Nie musisz sięgać po gotowe dania – wystarczy kilka ulubionych...
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Ukazuje wiedzę i uczy...
Tysia gotuje. I to jak! Prosto, smacznie i kolorowo. A najczęściej rodzinnie. Modna blogerka kulinarna Justyna Ratajczak wyznaje zasadę, iż przepisy muszą być jednocześnie prędkie w przygotowaniu,...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz, a także technik żywienia i usług gastronomicznych: demonstruje treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 - Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Rozwija...
Smak mięsnych dań bez wykorzystania mięsa? To osiągalne! Chcesz jeść mniej mięsa, lecz nie chcesz rezygnować z ulubionych dań? Wątpisz, czy kuchnia roślinna może być urozmaicona, a potrawy sycące?...