Dzisiejsza kuchnia nad wyraz się zmienia, lecz mimo wszystko cenimy w niej to, co należycie znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te konwencjonalne, przywodzące na myśl nasz dom z...
najbardziej KOMPLETNA KSIĄŻKA KUCHARSKA SIOSTRY ANASTAZJI! Kolejna i zarazem ostatnia szeroka Księga Siostry Anastazji stanowi prawdziwe kulinarne kompendium, w którym klasyczne receptury...
Siostra Anastazja Pustelnik FDC, na co dzień kucharząca krakowskim jezuitom, to postać niezwykła. Skromna zakonnica, a równocześnie autorka czterech książek kucharskich o łącznym nakładzie miliona...
Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych wypieków. Jak upiec rewelacyjne ciasto i sprawić, aby pieczenie stało się prawdziwą przyjemnością? Skorzystaj z doświadczenia i słynnych przepisów Siostry...
Największy bestseller Siostry Anastazji dzisiaj w nowym wydaniu!Wszystkie przepisy z barwnymi ilustracjami!Ciasta Siostry Anastazji nie wymagają rekomendacji. Marysieńka, Cappuccino czy Dziwak od...
Łosoś zapieczony z zielonymi warzywamiKopytka z wędzonym twarogiemChałka z kruszonąZupa pomidorowa z trzech ryb i dużo innych apetycznych przepisów Kuchnia na pełnej petardzie to nie tylko zbiór...
Japonia od wiekow fascynuje Europejczykow. To zakatek swiata, gdzie postępowosc miesza sie z wielowiekowymi tradycjami. Kraj nowinek technologicznych, starych swiatyn, a także znakomiciego...
Od kiedy Japończycy jadają sushi$919Czy gospodarzowi wypada samemu napełnić kieliszek alkoholem$920 Czy ryż jest podstawowym pożywieniem Japończyków$921 Kiedy w Japonii pojawiły się pierwsze...
Piotr Ogiński jest świetnym kucharzem, potrafiącym w atrakcyjny sposób przekazać swoją wiedzę o tajnikach kuchni. Prowadzi bardzo popularny blog kulinarny Kocham gotować. Lubi poznawać nowe smaki....
Przepisy na nietrudne do przygotowania, niezbyt czasochłonne i smaczne potrawy. Dziś problem diety bezglutenowej dotyka coraz więcej osób. Glutenu muszą unikać chorzy na celiakię i cierpiący z...
Jak zamówić piwo w 25 językach, aby móc ugasić pragnienie w każdym miejscu i o każdej porze. Jak udoskonalić umiejętność zawierania nowych znajomości dzięki poznaniu gotowych zwrotów, a nie tylko...
Kolejna książka z serii Ocalić od zapomnienia poświęcona jest tradycjom polskiego stołu i spiżarni.wyszukamy w niej charakterystykę konwencjonalnych polskich produktów spożywczych, tzn. Takich,...
Superżywność jest na ustach wszystkich pragnących zdrowo żyć. Jeżeli do tej pory uważaliście, że jak chia czy jagody goi musi pochodzić z zamorskich krajów, teraz macie okazję zmienić zdanie....
Koktajle są kolorowe, smaczne i na czasie. Czy przygotowanie ich jest skomplikowane? Oczywiście, że nie. Wystarczy sięgnąć po ogólno przystępne, popularne i proste składniki. Wszystko to, co...