ZUPY. TradycyjnE, PRZECIERANE, OWOCOWE, NA ZIMNO I NA GORĄCO. KANON konwencjonalnEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W tomie "Zupy" znalazły się równocześnie polewki doskonale wszystkim...
JAJKA I SERY, CZYLI najlepszE OMLETY, ZAPIEKANKI, SAŁATKI. KANON konwencjonalnEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W linii,,Kanon tradycyjnej Kuchni Polskiej" prezentujemy najlepsze,...
Ziemniaki – smaczne i pożywne – w kuchni są niezastąpione. Można z nich przygotować potrawy proste i wyszukane, tradycyjne i oryginalne. Jeśli lubisz eksperymentować, mieszać smaki, z ziemniaków...
750 konwencjonalnych polskich potraw to prezentacja najszczególniej specyficznych i sprawdzonych przepisów należących do kanonu polskiej kuchni. Nasza kuchnia narodowa jest przebogata, warto więc...
Łosoś zapieczony z zielonymi warzywamiKopytka z wędzonym twarogiemChałka z kruszonąZupa pomidorowa z trzech ryb i mnóstwo innych apetycznych przepisów Kuchnia na pełnej petardzie to nie tylko zbiór...
Ryby są smaczne i zdrowe. Warto jeść ryby, próbować najróżniejsze gatunki. Przygotujesz z nich smaczne przekąski, pożywne zupy i wytworne dania obiadowe. Karp, łosoś, sandacz, okoń oraz karmazyn,...
Dawno, dawno temu, kiedy blender kuchenny był absolutną nowością, a sprzedawczynie w delikatesach zapytane o soczewicę lub produkty sojowe robiły pokaźne oczy... Czyli przed ponad dwudziestoma...
Piotr Ogiński jest doskonałym kucharzem, potrafiącym w atrakcyjny sposób przekazać swoją wiedzę o tajnikach kuchni. Prowadzi nad wyraz lubiany blog kulinarny Kocham gotować. Lubi poznawać świeże...
Przepisy na nietrudne do przygotowania, niezbyt czasochłonne i smaczne potrawy. Dziś problem diety bezglutenowej dotyka coraz więcej osób. Glutenu muszą unikać chorzy na celiakię i cierpiący z...
Wegańskie pyszności to wymarzona pomoc dla osób stawiających pierwsze kroki w świecie kuchni wegańskiej, choć nie tylko. Dunja Gulin, szefowa kuchni oraz doświadczona dietetyczka prowadząca kursy...
Jak zamówić piwo w 25 językach, żeby móc ugasić pragnienie w każdym miejscu i o każdej porze. Jak udoskonalić umiejętność zawierania nowych znajomości dzięki poznaniu gotowych zwrotów, a nie tylko...
Kolejna książka z kolekcji Ocalić od zapomnienia poświęcona jest tradycjom polskiego stołu i spiżarni.znajdziemy w niej charakterystykę konwencjonalnych polskich produktów spożywczych, tzn. Takich,...
W tomie "Przekąski" znalazły się receptury na masło, smalec, kremy, pasty, faszerowane jaja, śledzie i inne minimalne przekąski oraz galarety, musy, pasztety i sałatki. Kanon klasycznej...
Superżywność jest na ustach wszelkich pragnących zdrowo żyć. Jeżeli do tej pory uważaliście, że jak chia czy jagody goi musi pochodzić z zamorskich krajów, teraz macie okazję zmienić zdanie....
Koktajle są kolorowe, smaczne i na czasie. Czy przygotowanie ich jest skomplikowane? Oczywiście, że nie. Starczy sięgnąć po ogólno dostępne, lubiane i proste komponenty. Wszystko to, co serwowane...