Łosoś zapieczony z zielonymi warzywamiKopytka z wędzonym twarogiemChałka z kruszonąZupa pomidorowa z trzech ryb i dużo innych apetycznych przepisów Kuchnia na pełnej petardzie to nie tylko zbiór...
Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają, przyrządzając swoje wybitne potrawy. Teraz możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni. Jak...
Książka Zioła. Naturalne lekarstwa z pól i ogrodów zawiera charakterystykę 100 gatunków roślin leczniczych, dane na temat ich właściwości, możliwości uprawy, sposobu zbioru oraz zastosowania....
Książka Żyj w zgodzie ze swoją grupą krwi jest skierowana do wszystkich osób, które poszukują odpowiedzi na pytania, czym są grupy krwi, skąd się wzięły, a także jakie jest ich znaczenie i jaki...
Poradnik jest skierowany do osób cierpiących na dolegliwości wynikające z nieprawidłowego funkcjonowania układu hormonalnego. W przystępny sposób opisano poszczególne hormony, najpopularniejsze...
najkorzystniejsze pomysły są w twojej spiżarni! Yotam i jego superekipa nauczą cię, jak wykorzystać zwykłe, proste elementy, które masz pod ręką. Pokażą, jak jedne produkty zastępować innymi i...
Włoska radość zaklęta w rożku Przenieś się do słonecznej Italii, zatrzymaj się na rozgrzanych schodach toskańskiego miasteczka, zmruż oczy, wpatrując się w lazurowe morze Ligurii, wsłuchaj się w...
Dojrzewające w promieniach słońca i zroszone deszczem owoce to szczególnie cenny składnik naszego codziennego jadłospisu. Zjadamy je z ochotą, bo są bogate w wartości odżywcze, niskokaloryczne, a...
Trudno wyobrazić sobie nasz jadłospis bez warzyw. Zjadane jako przekąska, danie główne, w postaci koktajli, jako składnik ciast służą naszemu organizmowi bardziej aniżeli jesteśmy w stanie to sobie...
FARINA – KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA Kuchnię śródziemnomorską można opisać za pomocą zaledwie kilku słów. Mąka, wino, ryba i oliwa – składniki najkorzystniejszej jakości, z których wyczarujesz...
"Nigel to cholerny geniusz!" Jamie Oliver Gdy zaczyna się jesień, mamy chęć na coś, co nas nasyci i doda nam sił do wyjścia na chłód i deszcz. "Zielona uczta: jesień, zima" to ponad...
ODNAJDŹ UMAMI I POZNAJ POTRAWY, KTÓRE TOWARZYSZĄ JAPOŃCZYKOM OD DZIECIŃSTWADomowa kuchnia japońska to fantastyczne smaki znane z dzieciństwa spędzonego w Tokio, receptury mamy i babci. To...
JEDYNA książka o kuchni włoskiej, której potrzebujesz. WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Italii. Ta znaczna księga, pełna fotografii, spektakularnych ilustracji, map, {pomocn|przydatn)ych...
PRZEPISY KUCHNI ŻYDOWSKIEJ SMAKI, KTÓRE POKOCHALI MARC CHAGALL I WILEŃSKA BOHEMA KSIĄŻKA KUCHARSKA, KTÓRA ZAGINĘŁA W ZAWIERUSZE WOJENNEJ Fania Lewando przed wojną prowadziła w Wilnie popularną...
Od dziecka powtarzano nam, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia.Za to kolacja może być tym najprzyjemniejszym!Dorastaliśmy w przekonaniu, iż kolacja to kanapka z serem albo pizza na...
Odnajdź umami i poznaj potrawy, które towarzyszą Japończykom od dzieciństwa."Domowa kuchnia japońska" to fantastyczne smaki znane z dzieciństwa spędzonego w Tokio, receptury mamy i babci....
Opracowana przez lekarza medycyny dr firma Haymana dieta pegańska bije rekordy popularności. W założeniu ma jednoczyć najszczególniej prawidłowe dla zdrowia człowieka wybrane komponenty diet paleo...
VADEMECUM kuchni francuskiej.odszukasz tu WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji.Ile bąbelków gromadzi się w jednej butelce szampana?Kto mieszka w serze casgiu merzu?Czy tosty francuskie...
Pożywne i zdrowe smarowidła można przygotować niemal ze wszelkiego – lista produktów jest bardzo bogata, a możliwości ich łączenia nieograniczone. Podane na samodzielnie upieczonym chlebie lub...
Trudno wyobrazić sobie dziś rodzinną uroczystość czy okolicznościowe przyjęcie bez podania ciast, a już z całą pewnością nic nie zastąpi aromatu i smaku ciast przygotowanych w domu ze świeżych,...