ZUPY. KlasycznE, PRZECIERANE, OWOCOWE, NA ZIMNO I NA GORĄCO. KANON konwencjonalnEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W tomie "Zupy" znalazły się zarówno polewki doskonale wszystkim...
JAJKA I SERY, CZYLI najkorzystniejszE OMLETY, ZAPIEKANKI, SAŁATKI. KANON konwencjonalnEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W linii,,Kanon klasycznej Kuchni Polskiej" prezentujemy...
Ziemniaki – smaczne i pożywne – w kuchni są niezastąpione. Można z nich przygotować potrawy proste i wyszukane, klasyczne i oryginalne. Jeśli uwielbiasz eksperymentować, mieszać smaki, z ziemniaków...
750 tradycyjnych polskich potraw to prezentacja najbardziej specyficznych i sprawdzonych przepisów należących do kanonu polskiej kuchni. Nasza kuchnia narodowa jest przebogata, warto więc...
Łosoś zapieczony z zielonymi warzywamiKopytka z wędzonym twarogiemChałka z kruszonąZupa pomidorowa z trzech ryb i dużo innych apetycznych przepisów Kuchnia na pełnej petardzie to nie tylko zbiór...
Ryby są smaczne i zdrowe. Warto jeść ryby, próbować rozmaite gatunki. Przygotujesz z nich smaczne przekąski, pożywne zupy i wyszukane dania obiadowe. Karp, łosoś, sandacz, okoń i karmazyn, flądra,...
spory owocowy sezon trwa! I nigdy się nie skończy. Na naszych stołach pojawiać się będą kolejno truskawki, czereśnie, agrest, porzeczki, maliny, morele, wiśnie, gruszki, śliwki, jabłka... Uff! Te...
Kochamy ziemniaki i zjadamy ich naprawdę dużo. To na pewno najmocniej lubiane warzywo na polskim stole. Nie warto jednak ograniczać się jedynie do puree podawanego na obiad razem ze schabowym....
Gotowały moje babcie, gotują rodzice, gotuję i ja. Uwielbiam sezonową kuchnię, całkowitą smaków, z których można wyczarować pyszne dania. Pomysł na "Drugie śniadania i lunche" wypłynął z...
Niedzielne obiady to wspaniała okazja do spotkania w gronie rodziny albo przyjaciół. Ale cóż zrobić, aby nie jeść na okrągło schabowego? starczy skorzystać z naszych przepisów. W tek książce...
Książka kucharska z przepisami na przepyszne sałatki i dania z grilla - nie tylko w klasycznym wydaniu. Wspaniałe steki, kotleciki, szaszłyki, krewetki i warzywa - a wszystko owiane aromatycznym...
W tomie "Przekąski" znalazły się receptury na masło, smalec, kremy, pasty, faszerowane jaja, śledzie i inne nieduże przekąski, a także galarety, musy, pasztety i sałatki. Kanon...
Ta książka wspaniale łączy tradycję z postępowością. Fajne jest to, że każda receptura wykorzystuje ogólnodostępne elementy, a przepisy opatrzone są ładnymi zdjęciami. To zbiór najkorzystniejszych...