pokaźnanocne dekoracje to nie tylko jajka farbowane łupinami cebuli. Niedużo osób zdaje sobie sprawę jak dużo jest sposobów na farbowanie jajek i jak niemało nieprzeciętnych naturalnych barwników...
Katarzyna Cichopek, lubiana aktorka, prezenterka telewizyjna i tancerka, a na ogół mama kilkuletniego Adasia, doradza w książce, jak zapewnić dzieciom korzystny wzrost i rozwój, dbając o ich zdrowe...
Gotuj kolorowo!KOLOROWANKI i PRZEPISYGotujesz coś smacznego i czekając na obiad czas możesz zapełnić ilustrowaniem dania. Książka łączy popularne ostatnio kolorowanki z tematami smacznymi...
Konia z rzędem temu, kto nie był na diecie ani razu! Wszyscy to znamy (choć nie wszyscy się przyznajemy). Lekarze i media powtarzają nam nieustannie, że tylko wtedy będziemy zdrowi, gdy będziemy...
Nie od dziś wiadomo, iż nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego...
W rolach głównych: kasza gryczana, amarantus, komosa (quinoa), brązowy ryż, soczewica, płatki owsiane, kasza jaglana, orkisz, kuskus i inne superzboża. Z tej książki czytelnik dowie się wszelkiego...
Książka dla wszystkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię. Oto najlepsze sycylijskie przepisy! Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca Maugeri...
Dynia to zdecydowanie królowa jesieni. Majestatyczna i wyjątkowa. Można jeść ją na okrągło! Pieczoną, gotowaną, smażoną a nawet na bezkompromisowo. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które lubi...
Fascynacja smakami i aromatami, pionierskie podejście do tradycji, szczypta szaleństwa - oto przepis na interesującą książkę kucharską. Janek Paszkowski - finalista polskiej edycji konkursu...
Łosoś zapieczony z zielonymi warzywamiKopytka z wędzonym twarogiemChałka z kruszonąZupa pomidorowa z trzech ryb i dużo innych apetycznych przepisów Kuchnia na pełnej petardzie to nie tylko zbiór...
Ateny nie są łatwym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. „Ateny do zjedzenia" – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera nas w...
Największym skarbem człowieka jest zdrowie!Co jeść, jak, kiedy i ile, by przywrócić i zachować zdrowie? Odpowiedzi na te pytania udziela doktor nauk medycznych, jedna z najistotniej znanych...
rewelacyjne przepisy na ciasta drożdżowe! Ciasta słodkie oraz wytrawne. Ciasto drożdżowe króluje wśród wszystkich ciast z uwagi na nieograniczone wprost możliwości komponowania z rozmaitymi...
Poradnik zaliczany do klasyki, sprzedano już ponad 100 000 egzemplarzy.Opracowana w 1986 roku i przetestowana poprzez naukowców Europejskiego Instytut Badań nad Odżywianiem (IREN), metoda doktora...
Książka „Powrót do życia, czyli o stwardnieniu rozsianym i chorobach nowotworowych inaczej" powstała na podstawie doświadczeń i przemyśleń, które zbierałam od chwili wystąpienia u mnie...
Lekko & zdrowo to kolekcja wyjątkowych książek kulinarnych zawierających nietrudne przepisy na nad wyraz smaczne dania. Każda z książek stanowi niezawodną pomoc w kuchni. Proponowane receptury...
Rodzinne gotowanie to coś więcej niżeli tylko zbiór przepisów. Ta książka może stać się podstawą w kuchni i początkiem kulinarnej podróży dla niewiele znaczących i wielkich. Autorka...