wielkanocne dekoracje to nie tylko jajka farbowane łupinami cebuli. Mało osób zdaje sobie sprawę jak dużo jest sposobów na farbowanie jajek i jak mnóstwo wspaniałych naturalnych barwników znajduje...
Katarzyna Cichopek, lubiana aktorka, prezenterka telewizyjna i tancerka, a z zasady mama kilkuletniego Adasia, doradza w książce, jak zapewnić dzieciom korzystny wzrost i rozwój, dbając o ich...
Gotuj kolorowo!KOLOROWANKI i PRZEPISYGotujesz coś smacznego i czekając na obiad czas możesz zapełnić ilustrowaniem dania. Książka łączy modne ostatnio kolorowanki z tematami smacznymi sprzedażowo,...
Konia z rzędem temu, kto nie był na diecie ani razu! Wszyscy to znamy (choć nie wszyscy się przyznajemy). Lekarze i media powtarzają nam nieustannie, że tylko wtedy będziemy zdrowi, gdy będziemy...
Nie od dziś wiadomo, iż nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego...
W rolach głównych: kasza gryczana, amarantus, komosa (quinoa), brązowy ryż, soczewica, płatki owsiane, kasza jaglana, orkisz, kuskus i inne superzboża. Z tej książki czytelnik dowie się wszystkiego...
Książka dla wszystkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię. Oto najkorzystniejsze sycylijskie przepisy! Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca...
Dynia to niezaprzeczalnie królowa jesieni. Majestatyczna i wyjątkowa. Można jeść ją na kolisto! Pieczoną, gotowaną, smażoną a choćby na surowo. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które lubi...
Fascynacja smakami i aromatami, nowatorskie podejście do tradycji, szczypta szaleństwa - oto przepis na niebanalną książkę kucharską. Janek Paszkowski - finalista polskiej edycji konkursu...
Łosoś zapieczony z zielonymi warzywamiKopytka z wędzonym twarogiemChałka z kruszonąZupa pomidorowa z trzech ryb i sporo innych apetycznych przepisów Kuchnia na pełnej petardzie to nie tylko zbiór...
Ateny nie są nieskomplikowanym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, lecz żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. „Ateny do zjedzenia" – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna...
Magdalena i Mateusz Trojanowscy przyjechali do Wlenia i odmienili życie swoje i minimalnego przedwojennego uzdrowiska na Dolnym Śląsku. Otworzyli pensjonat Polna Zdrój, który raduje się ogromnym...
Koniec z długimi listami trudno dostępnych części. Dość rezygnacji z ulubionych, klasycznych smaków. Jadłonomia po polsku ukazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i jednakowo...
Domowa kuchnia to nieszablonowe laboratorium, w którym dzieci w wieku od 2 do 12 lat pod naszym pełnym miłości przewodnictwem mogą poznawać świat jedzenia i badać go wszystkimi zmysłami. Wspólne...
Zielone koktajle to najnowszy hit w dietetyce! Green smoothies, czyli smaczne, zielone koktajle to prawdziwa eksplozja zdrowia w pysznej formie! mnogość witamin i minerałów z zielonych (i nie...
znakomite przepisy na ciasta drożdżowe! Ciasta słodkie, a także wytrawne. Ciasto drożdżowe króluje wśród wszelkich ciast z uwagi na nieograniczone wprost możliwości komponowania z najróżniejszymi...
Lekko & zdrowo to kolekcja nieszablonowych książek kulinarnych zawierających przystępne przepisy na szczególnie smaczne dania. Każda z książek stanowi niezawodną pomoc w kuchni. Proponowane...
Nowa książka autorki popularnego bloga AmMniam!Kulinarna podróż pełna pysznych i zaskakujących połączeń. Wyszukacie tu dania, które możecie przygotować równocześnie dla siebie, jak i zaserwować...
Wydanie w mniejszym, bardziej poręcznym formacie. Koniec z długimi listami trudno przystępnych części. Dość rezygnacji z ulubionych, klasycznych smaków. Jadłonomia po polsku przedstawia, że kuchnia...
Rodzinne gotowanie to coś więcej niż tylko zbiór przepisów. Ta książka może stać się podstawą w kuchni i początkiem kulinarnej podróży dla śladowych i dużych. Autorka wyróżnia,wyjątkowo ważne jest...