Barbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia i absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. Mieszka w Warszawie. Jako dziecko przewędrowała...
Łosoś zapieczony z zielonymi warzywamiKopytka z wędzonym twarogiemChałka z kruszonąZupa pomidorowa z trzech ryb i dużo innych apetycznych przepisów Kuchnia na pełnej petardzie to nie tylko zbiór...
Dla wszelkich, którzy rozsmakowali się w powieści małe kobietki Wyborny pieczony dorsz w sosie tatarskim, rozpływające się w ustach bonbons with mottoes… równocześnie gustowne potrawy o...
rewolucyjny poradnik o niepodatności niejednokrotnie łapiesz infekcje i przeziębienia? Alergie efektywnie uprzykrzają ci życie? Bliska osoba walczy z chorobami autoimmunologicznymi? A przecież są...
Tak smakuje Lwów!Barszcz ukraiński, ćwikła, gołąbki, bliny oprószone cukrem pudrem… Smaki, które wielu z nas pamięta z kuchni swoich babć. Swojskie, aromatyczne i proste dania ze składników, które...
Czy jest udoskonalona randka od takiej, podczas której ktoś ugotuje Ci pyszną kolację...?Chyba tylko taka, po której dostaniesz śniadanie do łóżka.Daj się uwieść niezwykłym potrawom Testardiego,...
Tak smakuje Lwów!Barszcz ukraiński, ćwikła, gołąbki, bliny oprószone cukrem pudrem… Smaki, które wielu z nas pamięta z kuchni swoich babć. Swojskie, aromatyczne i proste dania ze składników, które...