Barbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia i absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. Mieszka w Warszawie. Jako dziecko przewędrowała...
Łosoś zapieczony z zielonymi warzywamiKopytka z wędzonym twarogiemChałka z kruszonąZupa pomidorowa z trzech ryb i dużo innych apetycznych przepisów Kuchnia na pełnej petardzie to nie tylko zbiór...
obecnie powszechnie przyjmuje się, że dieta oparta na zbożach, owocach i warzywach strączkowych to przepustka do zdrowia i witalności. Zważywszy na ograniczony wpływ tego rodzaju diety na...
Kolejna książka z serii Ocalić od zapomnienia poświęcona jest tradycjom polskiego stołu i spiżarni.odnajdziemy w niej charakterystykę tradycyjnych polskich produktów spożywczych, tzn. Takich, które...
Piotr Ogiński jest genialnym kucharzem, potrafiącym w niebanalny sposób przekazać swoją wiedzę o tajnikach kuchni. Prowadzi wyjątkowo lubiany blog kulinarny Kocham gotować. Lubi poznawać świeże...
Jak słodko być zakochanym! Wszystkim, których ugodziła strzała amora, dedykujemy naszą uroczą książeczkę. Znajdziecie w niej przepisy na wysublimowane desery i kuszące ciasta. Zróbcie we dwoje albo...
Przepisy na proste do przygotowania, niezbyt czasochłonne i smaczne potrawy. Dziś problem diety bezglutenowej dotyka coraz więcej osób. Glutenu muszą unikać chorzy na celiakię i cierpiący z powodu...
Jak zamówić piwo w 25 językach, aby móc ugasić pragnienie w każdym miejscu i o każdej porze. Jak udoskonalić umiejętność zawierania nowych znajomości dzięki poznaniu gotowych zwrotów, a nie tylko...
Cudze chwalicie, swego nie jecie!Podzieliliśmy niniejszą książkę na dwa działy, w których przedstawiamy najróżniejsze sposoby zastosowania w kuchni owoców z polskich sadów i ogrodów oraz warzyw z...
Superżywność jest na ustach wszystkich pragnących zdrowo żyć. Jeżeli do tej pory uważaliście, iż jak chia czy jagody goi musi pochodzić z zamorskich krajów, dzisiaj macie okazję zmienić zdanie....
Koktajle są kolorowe, smaczne i na czasie. Czy przygotowanie ich jest trudne? Oczywiście, iż nie. Starczy sięgnąć po ogólno przystępne, lubiane i proste elementy. Wszystko to, co serwowane jest w...