Barbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia, a także absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. Mieszka w Warszawie. Jako dziecko...
Łosoś zapieczony z zielonymi warzywamiKopytka z wędzonym twarogiemChałka z kruszonąZupa pomidorowa z trzech ryb i mnóstwo innych apetycznych przepisów Kuchnia na pełnej petardzie to nie tylko zbiór...
Wy także możecie zostać weganami, zmieniając swoją dietę w ciągu 30 dni!bez wątpienia słyszeliście o diecie wegańskiej, być może znacie ludzi, którzy ją stosują, a dzisiaj sami chcielibyście...
Olej arganowy lecznicza moc marokańskiego złota - wydawnictwo Purana Koncerny kosmetyczne już dawno odkryły odżywczą moc witamin, właściwości nawilżające aloesu i odżywcze działanie miodu. Jest...
Beata i Igor – autors W kuchni wyznają zasadę, iż można jeść wszystko: jedzenie to przyjemność, ale też paliwo, od którego zależą samopoczucie i poziom energii. W najnowszej książce odnajdziesz 110...
Jedna z pierwszych publikacji z przepisami wegetariańskimi, jaka ukazała się w Polsce, na których wychowały się już pokolenia wegetarian. Broszurka ta raduje się nadal ogromnym powodzeniem wśród...
CHOROBIE ALZHEIMERA MOŻNA ZAPOBIEC! Większość osób uważa, iż albo nic nie da się zrobić, aby uniknąć choroby Alzheimera, albo można jej zapobiegać tylko w szczególnie niewielkim stopniu. Naukowcy...
Wieprzowina to nie tylko pieczony schab czy kotlet schabowy. Z należycie przyrządzonej wieprzowiny przygotujesz pyszny rutynowy obiad albo wytworne potrawy na unikatowe okazje. W książce wyszukasz...
Krucha i chuda kiełbasa, soczysta szynka, smakowity pasztet. Zawsze świeże, pachnące, doprawione według własnego gustu, bez konserwantów. To jest realne i wcale nietrudne. Wystarczy dobre mięso,...
Otyłość przez wieki była synonimem dobrobytu i zdrowia. Obecnie zaliczana jest do chorób cywilizacyjnych. Częstość występowania otyłości wzrosła w ciągu ostatnich 20 lat o 50% - w 1997 roku...
Ksiażka kucharska o konwencjonalnej polskiej kuchni z przepisami i fotografiami dań. Tytuł Domowa kuchnia polska wer. Angielska Autor Rafał Jabłoński Wydawnictwo Festina EAN 9788361511175 ISBN...
Wspomaganie pracy układu opornościowego przy pomocy właściwego sposobu odżywiania ułatwi utrzymanie korzystnego stanu zdrowia lub, w razie zapotrzebowania, pomoże zwalczyć chorobę. Medycyna jedynie...
To, co jesz, czyni wielką różnicę!Dieta ma ogromny wpływ na rozwój i zanik choroby nowotworowej, jak jeszcze na długość i jakość życia ludzi cierpiących na nowotwory. Naukowcy badają wpływ...
Ksiażka kucharska o klasycznej polskiej kuchni z przepisami i fotografiami dań. Tytuł Domowa kuchnia polska wer. Rosyjska Autor Rafał Jabłoński Wydawnictwo Festina EAN 9788361511304 ISBN...
Ta niebanalna książka, napisana poprzez doświadczonego profesora odżywiania, pokaże Państwu, co jeść, by zaspokoić potrzeby organizmu na elementy odżywcze i zapobiec takim problemom zdrowotnym jak...
GWIAZDKA W GARNKU I KIELISZKU – wyjątkowa książka napisana poprzez Agnieszkę Kręglicką i Sławomira Chrzczonowicza jest kompendium wiedzy koniecznej by w najkorzystniejszy i najprostszy sposób...
Czy posiadasz dość energii? Czy budząc się rano, z optymizmem myślisz o czekających Cię zadaniach i czynnościach dnia? Czy masz ochotę do działania? A może czujesz się przeciążony? Usiłujesz robić...
Czy można odkryć receptę na życie dzięki kuchni francuskiej? Czy prostota i miłość wystarczą, żeby odnaleźć drogę do szczęścia?Wyobraź sobie, iż spotykasz francuskiego szefa kuchni, który serwuje...
Wegetarianizm nie jest jednolitym rodzajem diety, w jego obszarze istnieją rozmaite odmiany tego sposobu odżywiania, mniej albo bardziej rygorystyczne. Autorki opisują każdy wariant diet...
Książka doświadczonej dietetyczki gromadzi przepisy na smaczne potrawy polecane w schorzeniach nerek i dróg moczowych. Prawidłowe żywienie to jeden z podstawowych części leczenia. Znajomość zasad...
To pierwsze na polskim rynku wydawniczym tak duże kompendium zdrowego odżywiania, łączące w sobie perspektywę autentycznych wschodnich tradycji leczniczych z podejściem współczesnej zachodniej...
Wydanie 2010r. Oprawa broszurowa. Strony 272. Format 22,0x22,0cm. W książce jej autorzy robią użytek z najnowych odkryć naukowych w dziedzinie dietetyki i badań nad nowotworami. Czytelnicy...
Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało niemało czynników. Jednym z nich było położenie i wynikający z tego zasób przystępnych, w tej szerokości...
Svetlana Ovsyankina, tancerka Teatru Narodowego i autorka lubianego profilu na Instagramie @fit_przepisy_od_baletnicy, po raz kolejny dzieli się sekretami swojej kuchni! Po ciąży, jak większość...