DIETA ALLELUJA działa leczniczo, wykorzystując naturalne siły organizmu. Oddziałując już na poziomie komórkowym, odblokowuje zasoby energetyczne organizmu i uruchamia tzw. Odżywianie endogenne (w...
Dieta SIRT stała się sławna na całym świecie po tym, jak brytyjska piosenkarka Adele schudła ponad 40 kilogramów, jedząc posiłki oparte na założeniach tej diety. Jej spektakularna przemiana...
wytwarzany jako zwyczajny pulpet mięsny, hamburger przekształcił się z czasem w jedyne i oryginalne danie. Istnieje mnóstwo wariacji na temat hamburgera: mięsny, rybny lub wegetariański. W książce...
TA KSIĄŻKA TO DZIAŁAJĄCA NA WYOBRAŹNIĘ OPOWIEŚĆ O TYM, JAK NIEBEZPIECZNY JEST CUKIER. Posiada PONAD 30 PRZEPISÓW NA PYSZNE I proste W PRZYGOTOWANIU POTRAWY.Kiedy Damon Gameau poznał kobietę, dla...
chociaż nie brakuje dowodów na to, iż regularne i zbilansowane posiłki mają pokaźny wpływ na nasze zdrowie, samopoczucie i koncentrację, wielu z nas wciąż z trudnością przychodzi wypracowanie w tej...
Przepisy przedstawione w tej książeczce mają posłużyć dzieciaczkom do stworzenia smacznych potraw, które zarazem dają dużo radości i satysfakcji z racji ich niezwykłego wyglądu. Potrawy nie są...
Nietolerancja cukru mlecznego jest uwarunkowana genetycznie, jednak w niektórych przypadkach może być wynikiem schorzeń jelita i nieprawidłowego odżywiania się. Charakterystyczne dla niej są...
Kuchnia polska przez dłuższy czas pozostawała w cieniu innych kuchni europejskich, bez wątpienia zasługuje na uwagę i zachwyt jako kuchnia dostatnia, smaczna, czasami nawet wyrafinowana,...
Bycie diabetykiem nie oznacza, że musisz w pełni zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym,...
Ramen krok po kroku to blisko 100 przepisów na jedno z najpopularniejszych dań kuchni japońskiej od bazowych, najprostszych, po bardziej złożone i finezyjne. Ta książka kucharska po brzegi...
Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie smarowidłem znakomitym na kanapki. Stały się idealnym dodatkiem do serów, mięs i deserów.nawet te klasyczne coraz częściej kuszą nas słodkimi...