Śledź niejeden ma smak. W książce ponad sto pomysłów na to jak przyrządzić i podawać tę tak smakowitą i zdrową rybkę. Śledź może być w śmietanie, oleju, smażony, w sałatce, w pasztecie jako tatar,...
pakiet zawiera trzy poradniki kulinarne:,,Megazupy na cały rok " W konwencjonalnym polskim domu obiad bez zupy jest nieważny. Współczesne zupy mają mnóstwo smaków, jadamy już nie tylko...
Mięso indyka, gęsi albo kaczki jest szykowne a zarazem odznacza się rewelacyjnymi właściwościami dietetycznymi. Książka gromadzi 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek....
Tajniki mistrzów obsługi kelnerskiej w jednym tomieKrojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Mistrzowskie podawanie serów oraz kawy,...
Robert Winckiewicz, dobrze już znany wielu czytelnikom, w swojej najnowszej książce zamieszcza przepisy na świeże pyszne i zdrowe produkty. W tym opracowaniu obok wcześniejszych przepisów czytelnik...
Kolejna książka Roberta Winckiewicza tym razem poświęcona jest przechowywaniu żywności w słoikach i puszkach. Opisane zostały sposoby konserwowania nie tylko mięsa, lecz także warzyw i owoców....
W książce "Kuchenne szaleństwa" znajdziesz zaskakująco proste przepisy na lekkie przekąski, pożywne śniadania, prędkie obiady i zdrowe desery, które możesz bez trudu przygotować w...
Ta książka jest skierowana do fanów najszlachetniejszego trunku, jaki nauczył się przygotowywać człowiek. Barman Gianfranco Di Niso otworzy przed nami nadzwyczajny, pełen niespodziewanek świat...
Przepisy z książek kucharskich znajdujących się w tym pakiecie pozwolą nie tylko zaspokoić choćby najbardziej skrywane pragnienia łakomczucha, lecz także zyskać świadomość, iż potrawy z makaronem,...
obszerny wybór użytecznych przepisów na pyszne dżemy, konfitury i galaretki, przyrządzone z rozmaitych owoców: jabłek, gruszek, śliwek, malin, porzeczek, fig... Smacznego! Tytuł Dżemy Autor praca...
znaczny wybór poręcznych przepisów na pyszne potrawy, których najważniejszym elementyem są ziemniaki. Zupy, sałatki, zapiekanki, przystawki... Smacznego! Tytuł Ziemniaki Autor praca zbiorowa...
To kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej rosyjskiej sztuce kulinarnej - jednej z najbogatszych, najciekawszych i najbardziej urozmaiconych kuchni świata.Wśród klasycznych potraw wynajdziecie...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...